Responsiv design

RESPONSIV DESIGN – VAD BETYDER DET?

Responsiv Design eller Responsive webdesign (RWD) som det också kallas, innebär att webbplatsen/hemsidan skalas per automatik efter skärmupplösning. Vare sig besökaren använder tablet, smartphone eller stationär dator, så kommer hemsidan alltid att fungera till dessa och till ett anpassat format. På webbyrån Wasabi Web i Uppsala använder vi oss alltid utav responsive webdesign som standard vid skapandet av webbproduktioner. Och självklart erbjuder vi även en specialanpassad mobilwebapp för er som vill ha en dedikerad hemsida till mobilen. För mer information om fördelarna/nackdelarna med att ha en hemsida responsivt mobilanpassad eller att välja just en mobilwebapp, kan ni läsa om HÄR.

Vi låter layouten, texten och bilderna på hemsidan anpassa sig efter skärmen helt enkelt.
Tanken med RWD är att ta fram en hemsida som är helt oberoende av enhet och skärm, en hemsida som oavsett format och skärmupplösning upplevs som lättnavigerad och specialanpassad. Det som gör detta möjligt är ett begrepp inom CSS som kallas media queries och bygger på att vi som programmerar hemsidan skriver olika CSS (layoutkod) för olika skärmstorlekar. Det är sedan upp till webbläsaren att anpassa webbsidan.

VARFÖR RESPONSIV DESIGN?

Ni som kunder får en produkt som är utvecklad för framtiden. Istället för att lägga pengar på att anpassa hemsidan för olika typer av enheter (surfplattor, smartphones och datorer) så får ni en produkt från vår webbyrå som fungerar från första början. Dessutom synkar allt. Så en uppdatering i cms:et innebär uppdatering på alla enheter. Hur enkelt som helst!

SURF I SMARTPHONES ÖKAR I SVERIGE.

Sverige är ett av de länder i världen där surf i mobila enheter som smartphones och surfplattor ökar allra mest. Idag sker ca 50 % av allt surfande genom mobila enheter. Faktum är att de företag som ännu inte har mobilanpassat sina webbplatser efter 2013 genom att använda Responsiv Design kommer ha en tuff väg framför sig. Men det innebär samtidigt även fantastiska möjligheter för drivna entreprenörer som vill ligga i framkant och ta marknadsandelar.

VILL NI HA HJÄLP MED WEBBUTVECKLING AV EN NY HEMSIDA MED RESPONSIV DESIGN?

Klicka på knappen för att få hjälp av vår webbyrå i Stockholm & Uppsala.

Utmärkelser & media

Redo att öka er digitala försäljning?


Ange era kontaktuppgifter
så kontaktar vi er så snart vi kan

Obligatoriskt
Vi använder reCaptcha för att undvika få in spam.