Mobilanpassad hemsida i WordPress

Surf i mobilen ökar i Sverige. En traditionell hemsida är som bekant för många, oerhört svårnavigerad och krånglig i en smartphone. Även om webbplatsen ser acceptabel ut i en stationär dator eller laptop så fungerar den sällan optimalt i en mobiltelefon, där är det snarare en mardröm för de som är känsliga för låg användarvänlighet. Besökarbeteendet hos mobil-surfarna har även visat sig vara markant annorlunda från den övriga webb-trafiken. Då mobiltelefonen är en mer naturlig multi-task maskin, så är dess användare även mer bekväma att etablera en direkt kontakt via en mobilanpassad hemsida, exempelvis genom att trycka på grön lur.

Mobilanpassad hemsida i WordPress som konverterar

Vi är särskilt måna om en hög CTA-faktor (Call to action) där er mobilanpassade hemsida konverterar besöken till det mål vi initialt har satt upp. En mobilhemsida i WordPress känner av om användaren går in via en mobiltelefon och skalar då automatiskt ner hemsidan till en mobilanpassad version i stället för den ordinarie hemsidan. Med tekniken Responsiv Design skapar vår webbyrå möjligheten för en hemsida, för alla format. Det finns givetvis olika sätt att gå till väga i hur man skaffar sig en mobilsida. Vi rekommenderar två alternativ; en responsiv mobilanpassning utav hemsidan eller en skräddarsydd mobilwebapp.

Webbyrån reder ut begreppen

Detta är alltså i grund och botten den största skillnaden på Mobilwebappen gentemot Mobilanpassningen. En mobilanpassning är just det; en anpassning utav den befintliga hemsidan. Ingen ny design tas fram, och ingen information läggs till. Den ordinarie hemsidan anpassas och skalas helt enkelt för att passa till telefonens skärm på ett proportionerligt vis. Självklart är det upp till kunden att avgöra ambitionsnivån på projektet och behovet som behöver uppfyllas.

Mobilanpassad hemsida visas i kod

Mobilsurfandet ökar i sverige

Sverige är ett av de länder i världen där surf i mobila enheter som smartphones och surfplattor ökar allra mest. Idag sker mer än 50 % av allt surfande i Sverige genom mobila enheter.

Faktum är att de företag som ännu inte har mobilanpassat sina webbplatser genom att använda responsiv design kommer ha en tuff väg framför sig. Men det innebär samtidigt även fantastiska möjligheter för drivna entreprenörer som vill ligga i framkant och ta marknadsandelar.

Idag beräknas det säljas lika många smartphones som det föds människor. Många webbyårer har tidigare löst detta ”problem” för denna nya målgrupp genom att sälja webbplatser i 2 olika paket. En ordinarie hemsida, och en mobilversion. Problemet är bara att det inte bara finns en mobiltelefon, och inte heller en vanlig dator. Det finns idag lika många skärmstorlekar och format för datorer, smartphones och surfplattor på marknaden, som det finns krångliga namn på hårddiskar.

Det största problemet är att webbyråer tidigare har tagit för vana att designa hemsidor för en skärm av standardstorlek. Precis som om webben vore en tryckt tidning. När man sedan tittar på en sådan webbplats med en annan skärmstorlek än den var tänkt (vilket det alltså är en väldigt stor risk för att man lyckas göra) så får man ofta scrolla både vertikalt och horisontellt. Webbsidan känns klumpig och blir svår att hantera. Statistiken visar på att det är i just detta steg då hemsidor som ej är byggda med Responsiv Design tappar sina besökare.

Nyhetsbrev

Följ vad som händer på Wasabi Web

Få uppdateringar kring vad som händer på Wasabi Web och få de senaste nyheterna direkt i inkorgen. På så sätt riskerar du inte att missa något viktigt inom digital marknadsföring, design och säkerhet.

  • Prenumerera

Obligatorisk

Flera nyheter

Utmärkelser & media

Redo att öka er digitala försäljning?


Ange era kontaktuppgifter
så kontaktar vi er så snart vi kan

Obligatoriskt
Vi använder reCaptcha för att undvika få in spam.