WordPress VS Drupal

Wasabi-Wordpress-1024x339

Gällande WordPress som plattform:

Vår webbyrå har bl.a vår spetskompetens inom WordPress. WordPress började som ett “bloggverktyg” som sedan vidareutvecklades till den CMS plattform det är idag. Det är en mycket flexibel plattform som tillåter utvecklare att “skapa egna” teman / mallar och adderad funktionalitet, vilket innebär att man kan skapa i stort sätt vad som helst och använda plattformen som CMS.

Detta gäller många andra plattformar också, men den stora fördelen med WordPress är dess stora användar-bas, vilket innebär att utvecklare har lätt att dela med sig av moduler och övrig kunskap etc till andra programmerare, vilket förminskar risken att den utsatta programmeraren för projektet stöter på ett problem där som han inte kan hitta lösningen till.

Tryggheten med att det är just WordPress hemsidan ligger på, är att även om kunden byter webbleverantör i framtiden, så är detta det närmaste till en “bransch-standard” som finns idag, vilket innebär att även en utomstående programmerare bör kunna hjälpa till “in worst case scenario”. Exempel på hemsidor som använder WordPress som CMS idag är t.e.x The Wall Street Journal, Sony.com m.m

Argument att välja WordPress för hemsidor, framför andra plattformar som t.e.x Drupal:

Drupal och WordPress är både väldigt bra CMS plattformar. Båda har sina fördelar och den ena vinner inte över den andra, utan båda är bra inom olika aspekter.

Drupal är inriktat mot större sidor, tex. skatteverket, vita huset m.m. och har en mer avancerad kärna än WordPress. Drupal är utmärkt för t.e.x statliga hemsidor m.m som av naturliga skäl har en mycket större hotbild mot sig kring intrång och hackning, då den pga sin komplexitet går att göra “ännu mer omöjlig” att hacka sig in på pga av att färre människor förstår hur plattformen är uppbyggd. Men det finns ofta en betydligt större budget, och ett betydligt större behov för detta inom dessa typer av projekt också.

Nackdelen med den plattformen är att det tillkommer en dyrare utvecklingskostnad då det är en mer sällsynt kompetens och tar betydligt längre tid att utveckla i.

WordPress är inriktat mot alla typer av sidor, och klarar av allt från mindre bloggar till stora avancerade communitys. WordPress är enkelt och snabbt att utveckla i och har även en större användarbas än Drupal, vilket medför att det finns fler plugins, mer hjälp hos wordpress användarbasen och lägre utvecklingskostnader.

Utmärkelser & media

Redo att öka er digitala försäljning?


Ange era kontaktuppgifter
så kontaktar vi er så snart vi kan

Obligatoriskt
Vi använder reCaptcha för att undvika få in spam.