Mobilsurfandet ökar i Sverige

Sverige är ett av de länder i världen där surf i mobila enheter som smartphones och surfplattor ökar allra mest. Idag sker mer än 50 % av allt surfande i Sverige genom mobila enheter.

Faktum är att de företag som ännu inte har mobilanpassat sina webbplatser genom att använda responsiv design kommer ha en tuff väg framför sig. Men det innebär samtidigt även fantastiska möjligheter för drivna entreprenörer som vill ligga i framkant och ta marknadsandelar.

Idag beräknas det säljas lika många smartphones som det föds människor. Många webbyårer har tidigare löst detta ”problem” för denna nya målgrupp genom att sälja webbplatser i 2 olika paket. En ordinarie hemsida, och en mobilversion. Problemet är bara att det inte bara finns en mobiltelefon, och inte heller en vanlig dator. Det finns idag lika många skärmstorlekar och format för datorer, smartphones och surfplattor på marknaden, som det finns krångliga namn på hårddiskar.

Det största problemet är att webbyråer tidigare har tagit för vana att designa hemsidor för en skärm av standardstorlek. Precis som om webben vore en tryckt tidning. När man sedan tittar på en sådan webbplats med en annan skärmstorlek än den var tänkt (vilket det alltså är en väldigt stor risk för att man lyckas göra) så får man ofta scrolla både vertikalt och horisontellt. Webbsidan känns klumpig och blir svår att hantera. Statistiken visar på att det är i just detta steg då hemsidor som ej är byggda med Responsiv Design tappar sina besökare.

Vill du ha hjälp med Responsiv Design?

Klicka här nedan för att komma i kontakt med vår webbyrå i Stockholm & Uppsala.

Utmärkelser & media

Redo att öka er digitala försäljning?


Ange era kontaktuppgifter
så kontaktar vi er så snart vi kan

Obligatoriskt