Fördelar med WordPress

Wasabi-Wordpress-1024x339

Varför välja WordPress som plattform?

På webbyrån Wasabi Web har vi bl.a vår spetskompetens inom WordPress. WordPress började ursprungligen som ett bloggverktyg som sedan vidareutvecklades till den CMS plattform det är idag. Det är en mycket flexibel plattform som tillåter utvecklare att “skapa egna” teman / mallar och adderad funktionalitet, vilket innebär att man kan skapa i stort sätt vad som helst och sedan använda plattformen som CMS.

Den största bidragande faktorn till varför det har blivit den ledande plattform det är idag bottnar nog i användarvänligheten för dess adminstratörer.

Då vi på Wasabi Web skräddarsyr våra projekt från grunden med fokus på ett ökat intäktsflöde via hemsidan för våra kunder så har det varit just WordPress som visat sig vara den mest dynamiska lösningen för oss när det kommer till att göra det enkelt för våra kunder att adminstrera sin hemsida.

Detta ger våra kunder möjlighet till att ändra i stort sätt allt innehåll på hemsidan, utan att hemsidan i fråga “går sönder”.

Detta gäller många andra plattformar också, men den stora fördelen med WordPress är dess stora användarbas, vilket innebär att utvecklare har lätt att dela med sig av moduler och övrig kunskap till andra programmerare, vilket minskar risken att den utsatta programmeraren för projektet stöter på ett problem som han/hon inte kan hitta lösningen till.

Detta innebär att man som kund inte blir fullt lika låst till en och samma webbleverantör i framtiden, då WordPress är det närmaste till en “bransch-standard” som finns idag, innebär det att även en utomstående programmerare bör kunna hjälpa till vid det fall att man beslutar sig för att gå vidare med en annan leverantör.

Till skillnad från scenariot med en hemsida som är producerat i ett låst “hemmabyggt” CMS – hemsidan kommer därmed leva – och dö – med leverantörens välmående och förmåga att ta hand om er som kund.

Exempel på hemsidor som använder WordPress som CMS idag är t.e.x The Wall Street Journal, BBC, Sony.com m.m

Utmärkelser & media

Redo att öka er digitala försäljning?


Ange era kontaktuppgifter
så kontaktar vi er så snart vi kan

Obligatoriskt