Kimberly Clark (SHELLTER)

Ingen individ förtjänar att tvingas bort från sitt hem eller land på grund av kön, etnicitet, utseende, religiösa övertygelse eller sexualitet. I Abraham Maslow behovshierarki sätts individens fysiologiska behov och säkerhet främst. Vem som helst kan hamna i nöd. SHELLTER-ryggsäcken är just en produkt som tillåter uppfyllandet av dessa mest grundläggande behov.

Under läsåret 2016-2017 drev jag SHELLTER som ett UF-företag och lyckades med att själv designa och tillverka de första prototyperna, ta fram logotyp, namn och hemsida samt bygga upp ett nätverk i sociala media. SHELLTER-ryggsäcken har sedan sytts upp på fabrik i Kina.

Intresset från hjälporganisationer har varit stort men som UF-företag har det inte varit möjligt att göra affärer med hjälporganisationer. SHELLTER har just avregistrerats som ett UF-företag och håller på att registreras som ett bolag. Nu är det dags att gå vidare. Ett stöd genom #GeTillbaka skulle innebära oerhört mycket för mig. I dagsläget kämpar jag sista året på gymnasiet och driver mitt företag vidare. Jag hoppas att jag själv genom mitt lilla projekt ska kunna vara en förebild för andra unga tjejer när det gäller att utveckla innovationer med fokus på socialt entreprenörskap.

För att snabbt tränga in och försvara en marknadsposition hos multinationella organisationer, kommer SHELLTER arbeta efter en lågprisstrategi. För att kunna hålla ett lågt inköpspris krävs det stora beställningar, vilket kräver en stor kontantinsats i ett tidigt skede. SHELLTER vill inte göra någon stor vinst på människor i nöd, utan kommer att kunna tjäna pengar på försäljning till återförsäljare och privatpersoner som handlar från hemsidan, eftersom de stora volymerna pressar ner inköpspriserna.

Jag har fått mycket positiv respons på tävlingar av affärsfolk som tycker om min idé och att SHELLTER-ryggsäcken är genial, samtidigt har jag tagit till mig konstruktiv kritik och gjort förbättringar. Det har varit många hinder på vägen fast med stark drivkraft och vilja har jag överkommit många svårigheter, inte minst då jag har blivit påmind om det behov som SHELLTER-ryggsäcken kan fylla genom att skydda och hjälpa människor i nöd.” – Kimberly Clark

Ansök till #GeTillbaka 2018

Företagarna och den digitala byrån Wasabi Web vill uppmärksamma Sveriges duktiga unga ledare, förebilder och entreprenörer och har därför skapat det gemensamma stipendiet #GeTillbaka som delas ut varje år.

Stipendiaterna utses av en jury bestående av framstående personer från organisationer och företag. Utdelningen av stipendier värda 25 000 kr styck sker i oktober i samband med Företagarnas gala Årets Företagare i Stockholms Stadshus.

Kriterier

  • Vara en förebild och ambassadör för ungt entreprenörskap och hållbarhet
  • Ha en långsiktig ambition med sitt engagemang
  • Visa på ett gott ledarskap
  • Fylla högst 30 år under nomineringsåret

 

Sista ansökningsdag:
15e juni

Sponsras av:

Ansök idag

Om #GeTillbaka - Stipendier för unga entreprenörer

Företagarna och den digitala byrån Wasabi Web vill uppmärksamma Sveriges duktiga unga ledare, förebilder och entreprenörer och har därför skapat det gemensamma stipendiet #GeTillbaka som delas ut varje år.

Stipendiaterna utses av en jury bestående av framstående personer från organisationer och företag. Utdelningen av stipendier värda totalt 25.000 kr styck sker i oktober i samband med Företagarnas gala Årets Företagare i Stockholms Stadshus.

 

Tidigare stipendiater

  • 2017 – Kimberly Clark, Shellter, Catarina & Mateja, Uppsala Loves Hiphop
  • 2016 – Stefan och Linda FalkBoman, UngDrive
  • 2015 – Felicia Margineanu, Oh Snap!
  • 2014 – Cecilia Andrén Nyström, Futebol dá força

Jury

Günther Mårder
VD - Företagarna
Johanna Blendow
Norrsken Foundation
Anders Wall
Finansman
Erica Kronhöffer
Hållbarhetschef - SJ
Nils Engvall
Grundare - Wasabi Web, Initiativtagare #GeTillbaka
Ishtar Touailat
Innovationschef - Tieto, En av Sveriges mäktigaste kvinnor 2018
Adrian Swartz
Styrelseordförande - YeoS, Young entrepreneurs of Sweden
Maria Mattsson Mähl
Grundare - AlphaCE, Företagsänglarna, Nätverket 17

Nationella #GeTillbaka2017 - Webbserie vol.2

Se filmen där vinnarna av #GeTillbaka2017 korades! Stort grattis till årets GeTillbaka-stipendiater Catarina Zarazua och Mateja Kovacevic, Uppsala Loves Hip Hop samt Kimberly Clark, Shellter! #GeTillbaka delas ut av Företagarna och den digitala byrån Wasabi Web och vill uppmärksamma Sveriges duktiga unga ledare, förebilder och entreprenörer.

Nationella #GeTillbaka2017 - Webbserie vol.1

Följ med på resan när sex unga entreprenörer i finalen ska övertyga juryn att just deras affärsidé ska vinna stipendiet #GeTillbaka2017 Tävlingen och samhällsinitiativet arrangeras av Företagarna och Wasabi Web i syfte att lyfta unga entreprenörer. Nu släpps det första avsnittet i webbserien om #GeTillbaka2017. Häng med från början och dela filmen om du också vill att fler unga ska lyckas! Tävlingen avgörs 13 oktober vid galan Årets Företagare i Sverige i Stockholms stadshus.

Media om #GeTillbaka

Om Företagarna

Företagarna företräder 70 000 företagare och erbjuder sina medlemmar nätverk, kunskap och praktisk hjälp samt driver utvecklingen för ett bättre företagarklimat, så att företagare får rätt förutsättningar för att kunna utveckla sin verksamhet och nå sina mål. I vårt nätverk för unga entreprenörer arrangerar vi resor, utbildningar och träffar.

www.foretagarna.se