#GeTillbaka - En vägg av inspiration och uppmuntran

Vägg av inspiration

Förra året firade Wasabi Web sitt 10-årsjubileum med en fantastisk event, där stipendier delades ut och det var mycket dans och mingel bland familj, vänner och bekanta. I början av 2023 startade Wasabi Web sitt välgörenhetsinitiativ #GeTillbaka i Gottsunda med ett nytt projekt som syftade till att främja eldsjälar från orten genom en inspirationsvägg.

Wasabi Web började i en källarlokal i Uppsala men har nu blivit en av de ledande byråerna. #GeTillbaka-initiativet startades 2015 av grundaren Nils Engvall för att främja ungt entreprenörskap, inkludering och hållbarhet. Enligt Nils Engvall, en av grundarna, är syftet att uppmuntra och se potentialen i de som fortfarande utvecklas, och ge dem möjlighet att växa och uppnå sin fulla potential.


”Vi gör det här för att vi hoppas och tror på en ny generation av rektorer, poliser, lärare och företagare som ska våga uppmuntra och se potentialen i de som fortfarande utvecklas, och som också tror på idéen att ge tillbaka […] På så sätt kanske den vilda killen i klassrummet som annars inte får den uppmuntran han behöver, istället får en chans att bli hörd pga bättre resurser och därmed får en chans att växa och uppnå sin fulla potential […] För till skillnad från min gamle rektor, så tror jag JUST på den vilda killen och tjejen i klassrummet som inte kan sitta still idag. Det är förmodligen de som kommer finansiera staden jag bor i om 10 år.” En 22-årig Nils Engvalls citat som utlöste #GeTillbaka-rörelsen. 


I början av det nya året inledde #GeTillbaka projektet Wall of Inspiration tillsammans med Gottsunda fritidsgård. Fritidsgårdens ena vägg pryddes av ortens egna eldsjälar i form av förebilder, inspiratörer och entreprenörer för att motivera och inspirera kommande generationer. Projektet började med ett pingisbord som Wasabi Web skänkte till fritidsgården och sedan fortsatte dialogen med fritidsgårdens ungdomsledare Petter W Roman kring en inspirationsvägg. Roman är även ambassadör och jurymedlem för #GeTillbakas stipendium.


Väggens eldsjälar består av bland andra Petter W Roman, Labyrint, dansaren Binta Coker, regissören Affe Ashkar, entreprenören Ishtar Touailat, musikartisten och skådespelaren Yoel Escanilla, elitidrottaren Erik Hagberg, tandläkare Hala & Ashraf Qatanani, förebilden Obaida Alramahi, dansaren och grundaren av Uppsala Loves Hiphop, Catarina Zarazua, entreprenören Deqa Abukar och inte minst musikproducenten Viktor Ax.


Vi har fortfarande ett antal imponerande individer kvar att nämna, såsom Sepideh S Wägner, regionchef för Ung Företagsamhet, dansaren Catarina Zarazua som också är grundare av Uppsala Loves Hiphop. Bland våra inspiratörer finns också elitidrottaren, entreprenören och föreläsaren Vanessa Kamga, Deqa Abukar som är medgrundare av Bling och nyligen utsedd till en av Europas 30 mest inflytelserika personer av tidningen Forbes, samt inspiratören och ungdomsledaren Jouni Aslak Laukkanen. Carrus networks egna Alexandra Sandberg och Polina Otto är också bland våra inspirerande personer. Vi har också Mustafa, Elise och Tomas som är grundarna till Förortsentreprenörer och medgrundare till We Got Them, Mostafa Hosseini, en av finalisterna #GeTillbaka-stipendiet i kategorin Årets Unga Förebild i Uppsala, samt Juridikbankens egen Maryam Arfaoui. Slutligen har vi skådespelaren och regissören Alexander Abdallah som gjorde ett namn för sig själv med sin medverkan i ”Snabba Cash” på Netflix.Wasabi Webs välgörenhetsinitiativ #GeTillbaka har varit en viktig del av företagets verksamhet sedan starten 2015 och har sedan dess bidragit till att främja ungt entreprenörskap, inkludering och hållbarhet. Med projektet Wall of Inspiration i Gottsunda fortsätter Wasabi Web att stödja och främja eldsjälar från lokalsamhället genom att lyfta fram förebilder och inspiratörer på fritidsgårdens vägg.


Det är tydligt att Wasabi Web tar sitt ansvar som företag på allvar och är engagerade i att skapa en bättre framtid för kommande generationer. Genom att stödja unga entreprenörer och eldsjälar från orten kan de bidra till en mer inkluderande och hållbar samhällsutveckling. Vi ser fram emot att se vad Wasabi Web kommer att göra framöver och hur de fortsätter att bidra till samhället.

Stort tack till Vaksala Glas, Fyris Tryck, Cajsas Kök och Uppsala Färg som har varit en stor del av detta projekt och har gjort det möjligt att genomföra det på ett framgångsrikt sätt.

Film och foto: Erik Hagberg.

Nyhetsbrev

Följ vad som händer på Wasabi Web

Få uppdateringar kring vad som händer på Wasabi Web och få de senaste nyheterna direkt i inkorgen. På så sätt riskerar du inte att missa något viktigt inom digital marknadsföring, design och säkerhet.

  • Prenumerera

Obligatorisk

Flera nyheter

Utmärkelser & media

Redo att öka er digitala försäljning?


Ange era kontaktuppgifter
så kontaktar vi er så snart vi kan

Obligatoriskt