Wasabi Web presenterar

ICA Kvantum Gränby

ICA Kvantum Gränby

Kundcase

ICA Kvantum Gränby räknas som en av Sveriges bästa matbutiker och har belönats med prestigefyllda priser som Butikernas butik och Årets hållbara butik i Sverige. Bolaget omsätter över 500.000.000 kr och är ett varumärke förankrat med personlig service, matglädje och kvalitét sedan 1971.

Med en cateringverksamhet som länge legat i framkant var det strategiska beslutet att stärka sig digitalt och tydligt del i samband med utvecklingen av butiken.

Då Wasabi Web sedan tidigare har producerat e-handel för catering fick webbbyrån chansen att ta del av upphandlingen från en av Sveriges främsta ICA-butiker. Efter en omfattande förstudie definieras en strategi och tidsplan för butikens nya e-handel med lansering till studentsäsongen.

Utmaning

En av projektets huvudutmaningar, som definieras under Wasabi Webs workshop , var att hitta ett effektivt sätt att anpassa e-handeln utifrån butikens ordinarie logistik och affärssystem. Rent tekniskt krävdes ett bra stöd för inköpsplanering, effektiv hantering samt möjlighet till uppföljning av försäljning, konsumtion av råvaror och leveranstid.

Lösning

Wasabi Web fick förtroendet att producera en ny e-handel i Shopify, SEO-analys, copy samt drift och support av sajten.

Resultat

Slutresultatet blev Gränbycatering.se – en modern och snabbladdad e-handel med smarta funktioner som exempelvis stöd för olika leveranstider och möjlighet till flera betalsätt – däribland Swish, betalning i butik, faktura eller kortbetalning. Vi skapade även ett affärssystem för planering och uppföljning av verksamheten med fokus på användarvänlighet och snabbhet, oavsett kunskapsnivå eller internetuppkoppling. Samma produkt har sedan använts till flera ICA-butiker runt om i landet med framgångsrikt resultat. Läs mer om det här i branschtidningen Daglig varunytt.

Granbycatering.se

Google Ads

Vi på Wasabi Web är glada över att få samarbeta med Ica Kvantum Gränby och deras Google Ads-annonsering. 

I april 2023 skapade vi en kampanj med fokus på studentcatering, och resultaten har varit inget annat än imponerande. Med målmedveten inriktning och strategisk anpassning lyckades kampanjen generera ett otroligt resultat på över 1000% i ROAS (Return On Ad Spend). Detta innebär att varje investerad krona resulterade i en tiofaldig avkastning – en bedrift som verkligen visar på framgångsrik marknadsföring.

Vår insats sträcker sig vidare, längre än till bara studentkampanjen. Just nu pågår en cateringkampanj som visar på mer imponerande resultat. På bara en månad har ROAS skjutit i höjden och nått 1500%.

Vi ser fram emot att fortsätta vårt fina samarbete med ICA Kvantum Gränby och fortsätta leverera kampanjer som skapar mätbara och betydelsefulla resultat.

 • Anpassat efter affärssystem
 • Stöd för flera betalsätt
 • E-handel för catering
 • Kan kopieras för fler ICA-butiker

Sociala medier

Wasabi webb har tagit fram en strategisk och operativ plan för ICA Kvantum Gränby. Givetvis är det av stor vikt att lyfta e-handeln och den fysiska butikshandeln även i olika sociala kanaler där många potentiella kan hitta sig. Idag använder hela 94% av Sveriges befolknings internet, och 84% av dessa sociala medier såsom Instagram, Facebook och TikTok.

För att optimera ICA Kvantum Gränbys digitala närvaro togabi Web fram strategier anpassade till kanalerna Instagram, Facebook och TikTok. Tillsammans har vi sedan förbättrat engagemanget och konverteringar för butiken. Dessutom har vi skapat inspirerande, kreativt och autentiskt innehåll för sociala medierna som lyfter butiken till nya nivåer.

Wasabi Webs insats under den fösta månaden genererade följande resultat:

 • 4.500 har klickat sig in på e-handeln
 • 129 000 exponeringar
 • 312.000 unika visningar
 • 312 nya kunder som hanteras via e-handeln – tack vare konvertering via sociala medier

Besök ICA Kvantum Gränbys sociala medier för att se hur arbetet ser ut i praktiken:

Instagram

Facebook

TikTok

Är du intresserad av att veta mer kring hur vi arbetar med sociala medier?

SEO utmaning för Gränby Catering

ICA Kvantum Gränby, en av Uppsalaområdets mest framstående matbutiker, stod inför utmaningen att förbättra sin digitala närvaro och sökmotorranking för att nå fler kunder med sina catering- och delikatessprodukter. Målet var att placera sig bland de tre bästa resultaten på Google för ett stort antal relevanta sökord, med särskilt fokus på deras primära sökord ”catering Uppsala”.

Reslutat

Genom en väl utformad SEO-strategi lyckades vi uppnå exceptionella resultat för ICA Kvantum Gränby. Genom att optimera deras webbplatsinnehåll, förbättra den tekniska SEO och genomföra strategisk länkbyggande, nådde vi våra mål och överträffade förväntningarna. ICA Kvantum Gränby rankar nu konsekvent bland de tre bästa resultaten på Google för sitt viktiga sökord ”catering Uppsala”, vilket har lett till en betydande ökning av kundförfrågningar och beställningar.

Utöver deras primära sökord, har vi också lyckats säkra topp tre placeringar för totalt 70 andra relevanta sökord. Här är ett urval av dessa framgångar:

 • Smörgåstårta Uppsala: Rankar nu som nummer ett, vilket gör dem till det självklara valet för kunder som söker smörgåstårtor i Uppsala.
 • Catering nyår: Topplaceringen har lett till ökad synlighet och fler bokningar inför nyårshelgen.
 • Catering buffe: Med en andraplats har vi ytterligare stärkt deras närvaro inom cateringsegmentet.
 • Presentkorg Uppsala: Genom att ranka etta har ICA Kvantum Gränby kunnat attrahera fler kunder som söker exklusiva presentkorgar.
 • Catering påsk: Att ranka som nummer ett har bidragit till ökad försäljning av påskcatering.
 • Catering midsommar: En tredjeplats har förbättrat deras synlighet under en av årets mest efterfrågade perioder.
 • Catering julbord: För detta sökord rankar de nu som nummer ett, vilket har stärkt deras position som en ledande leverantör av julbordscatering.

5 000 000 kr

Försäljning av catering.

500 000 000 kr

Total försäljning.

150 kg

Bearnaisesås vid högsäsong.

Vi är otroligt glada över att vi nu kan erbjuda hela vårt cateringsortiment online. Tillsammans med Wasabi Web har vi skapat en enkel och smidig e-handel för catering som gör att vi kan leverera god och genuin mat från 2 personer och uppåt i Uppsala.
Emil Carlsson
Butikschef, Ica Kvantum

Intresserad?

Gå i Sveriges främsta ICA-butiks fotspår – klicka på knappen för att beställa en ny e-handel för catering.

Utmärkelser & media

Redo att öka er digitala försäljning?


Ange era kontaktuppgifter
så kontaktar vi er så snart vi kan

Obligatoriskt