ICA Kvantum Gränby

ICA Kvantum Gränby Catering

Kundcase

ICA Kvantum Gränby räknas som en av Sveriges bästa matbutiker och har belönats med prestigefyllda priser som Butikernas butik och Årets hållbara butik i Sverige. Bolaget omsätter över 500.000.000 kr och är ett varumärke förankrat med personlig service, matglädje och kvalitét sedan 1971.

Med en cateringverksamhet som länge legat i framkant var det strategiska beslutet att stärka sig digitalt en tydlig del i samband med utvecklingen av butiken.

Då Wasabi Web sedan tidigare framgångsrikt producerat e-handel för catering fick webbyrån chansen att ta del av upphandlingen från en av Sveriges främsta ICA-butiker. Efter en omfattande förstudie definierades en strategi och tidsplan för butikens nya e-handel med lansering till studentsäsongen.

Utmaning

En av projektets huvudutmaningar, som definierades under Wasabi Webs workshop, var att hitta ett effektivt sätt att anpassa e-handeln utifrån butikens ordinarie logistik och affärssystem. Rent tekniskt krävdes ett bra stöd för inköpsplanering, effektiv hantering samt möjlighet till uppföljning av försäljning, konsumtion av råvaror och leveranstid.

Lösning

Wasabi Web fick förtroendet att producera en ny e-handel i Shopify, SEO-analys, copy samt drift och support av sajten.

Resultat

Slutresultatet blev Gränbycatering.se – en modern och snabbladdad e-handel med smarta funktioner som exempelvis stöd för olika leveranstider och möjlighet till flera betalsätt – däribland Swish, betalning i butik, faktura eller kortbetalning. Vi skapade även ett affärssystem för planering och uppföljning av verksamheten med fokus på användarvänlighet och snabbhet, oavsett kunskapsnivå eller internetuppkoppling. Samma produkt har sedan använts till flera ICA-butiker runt om i landet med framgångsrikt resultat. Läs mer om det här i branschtidningen Daglig varunytt.

Besök hemsidorna:

Granbycatering.se

Maxinackacatering.se

Google Ads

Vi på Wasabi Web är glada över att få samarbeta med Ica Kvantum Gränby och deras Google Ads-annonsering. 

I april 2023 skapade vi en kampanj med fokus på studentcatering, och resultaten har varit inget annat än imponerande. Med målmedveten inriktning och strategisk anpassning lyckades kampanjen generera ett otroligt resultat på över 1000% i ROAS (Return On Ad Spend). Detta innebär att varje investerad krona resulterade i en tiofaldig avkastning – en bedrift som verkligen visar på framgångsrik marknadsföring.

Vår insats sträcker sig vidare, längre än till bara studentkampanjen. Just nu pågår en cateringkampanj som visar på mer imponerande resultat. På bara en månad har ROAS skjutit i höjden och nått 1500%.

Vi ser fram emot att fortsätta vårt fina samarbete med ICA Kvantum Gränby och fortsätta leverera kampanjer som skapar mätbara och betydelsefulla resultat.

  • Anpassat efter affärssystem
  • Stöd för flera betalsätt
  • E-handel för catering
  • Kan kopieras för fler ICA-butiker

5.000.000 kr

Försäljning av catering.

500.000.000 kr

Total försäljning.

150 kg

Bearnaisesås vid högsäsong.

Vi är otroligt glada över att vi nu kan erbjuda hela vårt cateringsortiment online. Tillsammans med Wasabi Web har vi skapat en enkel och smidig e-handel för catering som gör att vi kan leverera god och genuin mat från 2 personer och uppåt i Uppsala.
Emil Carlsson
Butikschef, Ica Kvantum

Intresserad?

Gå i Sveriges främsta ICA-butiks fotspår – klicka på knappen för att beställa en ny e-handel för catering.

Utmärkelser & media

Redo att öka er digitala försäljning?


Ange era kontaktuppgifter
så kontaktar vi er så snart vi kan

Obligatoriskt