E-handel för att sälja catering online

Alla branscher digitaliseras på ett eller annat sätt, en bransch som vi var väldigt involverad i är just catering där vi på Wasabi Web har tagit fram en E-handel för att sälja catering online. Där man ser att marknaden ställer krav att kunna beställa sin catering till bröllopet, studenten och kontoret precis lika enkelt som du beställer mat från Foodora eller OnlinePizza.

Vi på Wasabi Web har tagit fram en E-handel för att sälja catering online som vi kallar WW Catering som just riktar sig mot cateringföretag som vill ta sin verksamhet digitalt, men det finns några saker att tänka på som vi listar upp nedan.

 1. Sortiment
  När man går ut digitalt kan det vara bra att se över sin paketering då kunder på nätet efterfrågar mer färdig paketerade lösningar såsom “Studentbuffén” “Kick-off lunchen” “Morgonfikat till kontoret”. Så tänk efter er nuvarande paketering och försök att anpassa den till webben för att få den att bli “lättköpt”.
 2. Marknadsföring
  Vid lansering av webbutiken så kommer inte försäljningen automatiskt så det gäller att trycka på rätt ställen, detta varierar såklart utefter verksamhet men några av de vanligaste sätten är Google Ads/SEO, Skyltning på bilar, Flyers i restaurang, Klisterlappar på matlådor, WordPress hemsida för verksamheten, Event m.m. Tänk igenom vilka medium ni har för att nå ut med er nya lansering.
 3. Innan och efter lansering
  Vi har sett att under tiden man sätter upp “WW Catering” så är det bra att involvera sin kundbas genom att svara på några frågor kring Catering Online och i utbyte kunna erbjuda en rabatt vid lansering, detta skapar en känsla att era kunder “varit med och byggt” den nya lösningen som gör att de dels köper och även blir starka ambassadörer för ert varumärke.
 4. Leverans
  I “WW Catering” går det att göra mycket vad det gäller leverans och när vi träffar cateringföretag så frågar man oftast hur frakten funkar, vi vänder istället på frågan och frågar “Hur sker era leveranser idag, är dom optimala eller ser ni en chans för förbättring”? Anledningen varför vi frågar cateringföretaget är att vi anpassar lösningen efter er verksamhet och inte tvärtemot, då det är en omställning i sig att gå online och för att göra tröskeln enklare för personal och kunder så börja att komma online och utefter efterfrågan/förbättringsmöjligheter så kan man lägga till/ändra delar i leveransen som gör den mer kundinriktad.

 

Några exempel på WW Catering

E-handel för att sälja catering online

Produktsida på cajsaswebbshop.se

screenshot-2019-11-18-at-08.30.14-1024x725-1
Startsida på elwingcateringonline.se

 

E-handel för att sälja catering online

Varukorg med utkörning / hämta i butik på shop.landings.se

 

Är du intresserad av att veta mer om WW Catering?

Nyhetsbrev

Följ vad som händer på Wasabi Web

Få uppdateringar kring vad som händer på Wasabi Web och få de senaste nyheterna direkt i inkorgen. På så sätt riskerar du inte att missa något viktigt inom digital marknadsföring, design och säkerhet.

 • Prenumerera

Obligatorisk

Flera nyheter

Utmärkelser & media

Redo att öka er digitala försäljning?


Ange era kontaktuppgifter
så kontaktar vi er så snart vi kan

Obligatoriskt