Webbyrån förklarar responsiv design

Surf i smartphones ökar i Sverige. Vi bor i ett av de länder i världen där surf i mobila enheter som smartphones och surfplattor ökar allra mest. Idag sker ca 50 % av allt surfande genom mobila enheter. Faktum är att de företag som ännu inte har mobilanpassat sina webbplatser efter 2013 genom att använda Responsiv Design kommer ha en tuff väg framför sig. Men det innebär samtidigt även fantastiska möjligheter för drivna entreprenörer som vill ligga i framkant och ta marknadsandelar. Genom modern webbutveckling anpassar vi våra produkter efter marknaden!

Responsiv design – Vad betyder det?

Responsiv Design eller Responsive webdesign (RWD) som det också kallas, innebär att webbplatsen/hemsidan skalas per automatik efter skärmupplösning. Vare sig besökaren använder tablet, smartphone, laptop eller stationär dator så kommer hemsidan alltid att fungera till dessa och till ett anpassat format. På webbyrån Wasabi Web i Uppsala använder vi oss alltid utav responsive webdesign som standard vid skapandet av webbproduktioner.

Självklart erbjuder vi även en specialanpassad mobilwebapp för er som vill ha en dedikerad webbplats till mobilen. För mer information om fördelarna/nackdelarna med att ha en hemsida responsivt mobilanpassad eller att välja just en mobilwebapp, kan ni läsa om HÄR.

Vi låter layouten, texten och bilderna på webbplatsen anpassa sig efter skärmen helt enkelt. Tanken med RWD är att ta fram en webbplats som är helt oberoende av enhet och skärm, en hemsida som oavsett format och skärmupplösning upplevs som lättnavigerad och specialanpassad. Det som gör detta möjligt är ett begrepp inom CSS som kallas media queries och bygger på att vi som programmerar hemsidan skriver olika CSS (layoutkod) för olika skärmstorlekar. Det är sedan upp till webbläsaren att anpassa webbsidan.

Varför responsiv webdesign

Ni som kunder får en produkt som är utvecklad för framtiden. Istället för att lägga pengar på att anpassa hemsidan för olika typer av enheter (surfplattor, smartphones och datorer) så får ni en produkt från vår webbyrå som fungerar från första början. Dessutom synkar allt. Så en uppdatering i cms:et innebär uppdatering på alla enheter. Hur enkelt som helst!

Illustration av responsiv design

Illustration av responsiv design för olika skärmstorlekar.

Vad är responsiv design egentligen? Webbyrån reder ut det!

Inom en månad kommer webbyrån släppa sin nya webbplats. Vi kommer lansera en helt ny design och med detta sker även en uppdatering utav våra tjänster. Vi är den kreativa webbyrån med stort hjärta, med en enkel affärsidé som grundar sig i två enkla principer: Genom modern webbutveckling skapar vi bättre produkter – för en lägre kostnad. I linje med detta kommer vi därmed alltid att inkludera Responsiv Design eller Responsive Webdesign (RWD) som det också kallas i våra produktioner.

Vad är Responsiv Design?

Responsive Webdesign innebär att hemsidan skalas per automatik efter skärmupplösning. Vare sig besökaren använder Tablet, Smartphone eller en dator kommer webbplatsen alltid att fungera till dessa och till ett anpassat format.

Vad är fördelen med Responsiv Design? Du får en produkt som är utvecklad för framtiden. Istället för att lägga pengar på att anpassa hemsidan för olika typer av devices (Tablets, Smartphones och datorer) så får du en produkt som fungerar från första början. Dessutom synkar allt. Så en uppdatering i cmset innebär uppdatering på alla devices. Hur enkelt som helst!

Mer information om webbyråns erbjudanden och webbyråns tjänster kommer inom kort. Nästa vecka berättar webbyrån mer om hur du som kund får ett verktyg som mäter din webbproduktions resultat med omvandlingsmål. Du kan numera se svart på vitt, om affären har varit lönsam än. Och framförallt – hur lönsam? Inga gissningar, inga löften om guld och gröna skogar – Endast konkret statistik. Är det inte helt underbart?

Nyhetsbrev

Följ vad som händer på Wasabi Web

Få uppdateringar kring vad som händer på Wasabi Web och få de senaste nyheterna direkt i inkorgen. På så sätt riskerar du inte att missa något viktigt inom digital marknadsföring, design och säkerhet.

  • Prenumerera

Obligatorisk

Flera nyheter

Utmärkelser & media

Redo att öka er digitala försäljning?


Ange era kontaktuppgifter
så kontaktar vi er så snart vi kan

Obligatoriskt