Vad är domännamn?

ilya-pavlov-wbxdgs-d17u-unsplash-scaled-2

Vad du vad domännamn är? Om inte, fortsätt att läsa! Ledtråd: man kan säga att det är en kombination av ett valt namn och en i förväg satt identitet. 

Vad är domännamn?

Domännamn är det du väljer att döpa din webbplats till, så att folk lättare kommer ihåg den. Denna webbplats nr du om du skriver in “www.wasabiweb.se”, istället för att göra detsamma med vår IP-adress, som består av siffror och punkter och därför är klurigare att minnas. 

Hur är domännamn uppbyggda?

Domännamn består av två huvudsakliga delar: subdomänen, det egentliga domännamnet och toppdomänen. Subdomänen är i vårt fall “www”, det egentliga domännamnet är “wasabiweb” och vår toppdomän är “.se”. Toppdomänen är landsspecifik (eftersom “.se” står för Sverige och har nationella motsvarigheter i alla andra länder) men det finns även generiska toppdomäner såsom “.org”, “.com” och “.shop”. 

Hur köper man domännamn?

Nu vet du det korta svaret på frågan “vad är domännamn?”, men hur ska du göra om du vill sätta upp en ny hemsida och behöver välja domän? Det första du ska tänka på är att du behöver registrera domännamnet som ditt, eller köpa det om det redan ägs av någon annan som är villig att sälja det. Detta kan en webbyrå hjälpa dig med, om du till exempel får hjälp med att skapa en ny webbplats. 

Behöver ni hjälp med att sätta upp en hemsida för ert företag? Eller behöver den ni har uppdateras? Välkomna att höra av er till Wasabi Web. Vi är webbyrån i Stockholm och Uppsala som ökar er digitala närvaro – och er försäljning. 

Nyhetsbrev

Följ vad som händer på Wasabi Web

Få uppdateringar kring vad som händer på Wasabi Web och få de senaste nyheterna direkt i inkorgen. På så sätt riskerar du inte att missa något viktigt inom digital marknadsföring, design och säkerhet.

  • Prenumerera

Obligatorisk

Flera nyheter

Utmärkelser & media

Redo att öka er digitala försäljning?


Ange era kontaktuppgifter
så kontaktar vi er så snart vi kan

Obligatoriskt
Vi använder reCaptcha för att undvika få in spam.