Trendspaning Google Ads 2024

Google Ads-plattformen genomgår betydande och kontinuerliga förändringar och förbättringar. Den senaste tiden har plattformen utvecklats signifikant. Google Ads uppdateras ständigt för att möta de senaste trenderna och kraven på digital marknadsföring. Tidigare år har Google Ads snabbt anpassat sig till förändringar i användarbeteenden, teknologi och branschkrav. 

Hur tror vi plattformen kommer utvecklas under 2024? Nedan presenterar vi våra trendspaningar:

benjamin-dada-EDZTb2SQ6j0-unsplash

Automatisering

Vi förutspår att automatisering i olika former kommer att öka och fortsätta att utvecklas inom Google Ads. En av Google Ads senaste kampanjtillskott är Performance Max som kombinerar Googles AI-tekniker för bland annat budgivning, målgrupper och budgetoptimering. Genom att förlita sig mer på automatisk optimering, maskininlärning och automatisk budgivning, fokuserar Performance Max på att maximera konverteringar. Performance Max utgör ett tydligt exempel på hur automatisering redan integrerats och omformat spelplanen inom Google Ads.

Från det vi sett av Google Ads utveckling i 2023, är automatisering något som kommer bli allt mer integrerat. För att försöka maximera Google Ads-resultat under 2024, rekommenderar vi att dra nytta av en del av den automatisering som Google erbjuder.

Optimerad landningssida

Att ha en optimerad, anpassad och relevant landningssida för era annonser har alltid varit rekommenderat av Google, men nu med det nya året lär detta bli ett måste för att rankas högt i sökresultatet. Varje år är det fler och fler organisationer som väljer att annonsera online. Med denna ökning tillkommer även en ökad konkurrens som kan påverka ert företag och er målgrupp. Se därmed till att hålla era landningssidor relevanta för att minska risken att er målgrupp väljer en konkurrent istället. 

Här är några tips på hur ni skapar en landningssida av hög kvalitet: 

  • Innehållet på landningssidan bör matcha annonsen information. När besökare klickar på en annons förväntar de sig hitta relevant information eller produkter på landningssidan. Om innehållet inte överensstämmer kan det leda till förvirring och missnöje, vilket kan öka risken för att besökaren avbryter sidobesöket. Dessutom prioriterar sökmotorer, inklusive Google, relevans i sina algoritmer, och en mismatch mellan annons och landningssida kan påverka sökordets kvalitetsresultat och rangordning.
  • Landningssidan bör vara informativ men koncis. Att ha för mycket information kan upplevas överväldigande för dina besökare, därmed är det viktigt att hålla det kortfattat och fokusera på de viktigaste detaljerna. Detta är viktigt för att snabbt leverera översiktlig och relevant information till besökare. Det förbättrar användarupplevelsen, ökar konverteringsfrekvensen och passar särskilt bra för mobila enheter.
  • Se till att ha strukturerade titlar och underrubriker. Detta gör texten lättläst, ökar förståelsen och engagemanget. De hjälper även sökmotorer att identifiera relevant innehåll och förbättrar webbplatsens SEO. Tydliga rubriker underlättar navigering, ger översikt och är viktiga för tillgänglighet.
  • Använd högkvalitativa och relevanta bilder och videos. På detta sätt kan ni visa er produkt på ett mer användarvänligt sätt.
  • Annonserna ska vara direkt kopplade till landningssidan. Google Ads-algoritmen prioriterar relevans och användarupplevelse, och om en omdirigering används för att leda till en annan sida kan det ses som mindre relevant och försämra kampanjens prestanda. Detta kan även påverka användarupplevelsen negativt, eftersom besökare kan uppleva fördröjningar och irritation när de inte omedelbart når den förväntade informationen. Det kan leda till ökad avvisningsfrekvens och minskad konverteringsfrekvens.
solen-feyissa-UWVJaDvXW_c-unsplash

Generativ AI

Något som redan nu är populärt men lär bli ännu mer användbart 2024 är generativ AI som kommer att fortsätta utvecklas. Vi fram emot att 2024 kommer att präglas av en ökad popularitet och användning av generativ AI. Den snabba utvecklingen inom artificiell intelligens har redan gett upphov till innovativa lösningar och verktyg, och vi spanar därmed att användningen av generativ AI kommer att intensifieras under detta år. Med förmågan att skapa autentiskt och dynamiskt innehåll, genererar denna teknologi möjligheter för kreativa kampanjer för exempelvis Google Ads. Vi tror att företag kommer att omfamna generativ AI för att differentiera sina varumärken, skapa engagerande och personligt anpassat innehåll samt optimera processer inom reklam och marknadsföring.

Läs mer om AI-tjänsten ChatGPT.

Sammanfattning

För att optimera ert Google Ads-resultat under 2024 kan det vara en fördel att dra nytta av automatisering. En ökad konkurrens online gör det nödvändigt att ha optimerade och relevanta landningssidor för att rankas högt i sökresultatet. Håll landningssidorna matchade med annonsinformationen och se till att de är informativa men koncisa för en förbättrad användarupplevelse.

Strukturerade titlar och underrubriker, liksom högkvalitativa bilder och videor, förstärker budskapet och ökar engagemanget. Dessutom förväntas generativ AI bli ännu mer populärt under året, vilket ger möjligheter för kreativa kampanjer och personligt anpassat innehåll. Att omfamna dessa trender kan vara avgörande för att maximera effektiviteten i Google Ads-annonsering.

Vi strävar alltid efter att erbjuda maximalt värde till minimal kostnad och komplexitet. Vi förstår att vägen mot ökad försäljning och tillväxt inte alltid är enkel och tydlig, men vi är här för att göra den så smidig som möjligt för er.

Ibland är framgång en lätt identifierad och genomförbar resa, vilket vi gladeligen stöder. Men oftast innebär den mest värdeskapande vägen framåt en komplex och svårnavigerad utmaning. Vi är däremot medvetna om att komplexa utmaningar inte alltid kräver komplexa lösningar.

Vårt löfte till er som kund är att vi alltid kommer att rekommendera strategier och lösningar som inte bara möter era behov utan också skapar maximalt värde åt er verksamhet. Vi strävar efter att göra detta på ett kostnadseffektivt sätt, samtidigt som vi håller komplexiteten på en hanterbar nivå.

Nyhetsbrev

Följ vad som händer på Wasabi Web

Få uppdateringar kring vad som händer på Wasabi Web och få de senaste nyheterna direkt i inkorgen. På så sätt riskerar du inte att missa något viktigt inom digital marknadsföring, design och säkerhet.

  • Prenumerera

Obligatorisk

Flera nyheter

Utmärkelser & media

Redo att öka er digitala försäljning?


Ange era kontaktuppgifter
så kontaktar vi er så snart vi kan

Obligatoriskt