Sirius Fotboll väljer Wasabi Web – igen!

ww-sirius-blogg-5

I samband med att Sirius Fotboll stärker sig digitalt vinner Wasabi Web ytterligare en gång förtroendet att bli leverantör av webbproduktion och digital marknadsföring för Uppsalas stolthet och allsvenska fotbollslag.

Samarbetet mellan Wasabi Web och Sirius Fotboll inleddes redan med välgörenhetsprojektet #GeTillbaka2017 där Wasabi Web tillsammans med Ung Företagsamhet delade ut stipendier till ungdomar för att starta ett eget aktiebolag. Finalisterna utsågs på Sirius TV-sända allsvenska match mot Jönköping.

En kort tid efter detta tog Wasabi Web över driften och vidareutvecklingen av siriusfotboll.se och har även hunnit med att producera en e-handel i Shopify i form av siriusshopen.se.

I samband med Sirius femte raka säsong i Allsvenskan togs beslutet att förnya den digitala produkten och därmed vann Wasabi Web återigen förtroendet för produktion av en helt ny webb med tillhörande SEO-strategi.

Viktor Johansson Sirius Fotboll - Nils Engvall och Andreas Wasabi Web

Viktor Johansson, kommunikatör Sirius Fotboll. 

“Det känns såklart bra i hjärtat som Uppsalapatrioter att återigen vinna förtroendet för ett större uppdrag åt Sirius Fotboll. Tidigare har vi jobbat mycket med strategisk hjälp för digital kommunikation och support, så därför känns det extra kul att förse dem med vår huvudprodukt WW Platform – premium-webb i WordPress”, säger Nils Engvall, i ett utlåtande.

Uppdraget för 2021 bestod av helt ny hemsida för siriusfotboll.se med flera tekniskt avancerade lösningar, hjälp med SEO och fortsatt support kring drift och vidareutveckling av hemsidan samt e-handeln.

“ Wasabi Web har med sin expertis hjälpt oss att få till en mer modern och mer grafiskt tilltalande hemsida som vi tror kommer stärka vårt varumärke och öka intresset för Sirius Fotboll bland såväl befintliga som nya intressenter. Vi ser fram emot ett fortsatt gott samarbete med Wasabi och tillsammans utlovar vi fler nya funktioner på webbplatsen här framöver”, säger Viktor Johansson, kommunikatör på Sirius Fotboll i ett pressmeddelande.

Nya siriusfotboll.se i siffror:
– Antalet sidvisningar har ökat med över 2.600 %
– Konvertering ökat från knappt 600 st till drygt 23.000 st, en ökning med 3.829%
– Antalet användare har ökat med 314%

I samband med biljettsläppen inför DIF och AIK hemma.

3. Mockup_PC
2. Mockup_iPhone_v2

Om Sirius Fotboll:
Sirius Fotboll är en klassisk idrottsförening med lång historia och ett av regionens mest välkända varumärken. I över 100 år har klubben skapat mötesplatser för unga och gamla. Barn utvecklas i ungdomsverksamheten, elitfotbollsspelare utbildas i den certifierade akademin, ungdomar erbjuds spontanfotboll och andra aktiviteter via Gränslös Fotboll och i Allsvenskan är Sirius Fotboll Uppsalas största eventarrangör med en arenakapacitet på strax över 10 000 på hemmaplanen Studenternas.

Besök hemsidan:
siriusfotboll.se

Om Wasabi Web:
Wasabi Web AB är en prisbelönad webbyrå i Uppsala och Stockholm som grundades 2012. Byrån har under åren vunnit uppdrag åt varumärken som Toshiba, Vattenfall, och Philips samt prisats i utmärkelser som DI Gasellföretag (x2) och Årets Unga Företagare i Sverige.

Nyhetsbrev

Följ vad som händer på Wasabi Web

Få uppdateringar kring vad som händer på Wasabi Web och få de senaste nyheterna direkt i inkorgen. På så sätt riskerar du inte att missa något viktigt inom digital marknadsföring, design och säkerhet.

  • Prenumerera

Obligatorisk

Flera nyheter

Utmärkelser & media

Redo att öka er digitala försäljning?


Ange era kontaktuppgifter
så kontaktar vi er så snart vi kan

Obligatoriskt