Möt vinnarna i #GeTillbaka2018

Under galan Årets Företagare i Sverige 2018 delades stipendiet #GeTillbaka ut till två fantastiska förebilder inom ledarskap och hållbarhet i Stockholms Stadshus. Vinnarna presenterades av Sofie Wistam, Nils Engvall marknadsansvarig på Wasabi Web, Alfred Appelros från Företagarna och Erica Kronhöffer på SJ.

10774608224-img-8405

Heaven Bereket som genom sitt entreprenörskap finansierar sjukvården för 1 452 barn i Ghana, samt till Henning Gillberg som reparerar trasiga kläder var kvällen andra stipendiat. The Bambino Project grundades av Heaven Bereket från Uppsala och började som ett projekt för att motverka rotaviruset i Etiopien och har nu växt till en välgörenhetsorganisation som betalar alla hälsokostnader för 1 453 barn i Ghana, Etiopien och Kenya.

10774790528_img_8419-1024x683

Henning Gillberg vann med projektet Repamera som lagar kläder & skor online – över hela Sverige. Projektet grundades januari 2017 och inledningsvis cyklade Henning och hämtade kläder i Malmö som han sedan tog till lokala skräddare. Kunderna var nöjda och varumärket har växt till en nationell verksamhet. 1,5 år senare har Repamera haft över 1 200 kunder från hela Sverige, som lagat och sytt om sina kläder online – via postorder.

I juryn för #GeTillbaka satt Nils Engvall, initiativtagare till #GeTillbaka och delägare i Wasabi Web, Ishtar Touailat, innovationschef Tieto, Adrian Swartz, styrelseordförande Young Entrepreneurs of Sweden, Maria Mattsson Mähl, grundare Alpha CE, Erica Kronhöffer, hållbarhetschef SJ, Anders Wall, finansman, Johanna Blendow, Norrsken foundation och Günther Mårder, vd för Företagarna.

Om #GeTillbaka – Stipendiet för unga entreprenörer
#GeTillbaka är den digitala byrån Wasabi Webs välgörenhetsinitiativ som startades 2015. I egenskap som unga entreprenörer har grundarna Andreas och Nils skapat ett stipendium tillsammans med olika partners för att främja entreprenörsskap bland unga. 2017 blev projektet nationellt och arrangeras tillsammans med Företagarna.

10774975120_img_8353-1024x683

Tidigare #GeTillbaka-projekt från Wasabi Web:
– Stipendiet ”Årets Unga programmerare” med Förbundet för unga forskare.
– Stipendiet ”Årets UF-Företagare” med Ung Företagsamhet.
– ”Stipendiet för unga entreprenörer i Sverige” med Företagarna

Vill du veta mer om projektet?
Engagera er på getillbaka.se

Nyhetsbrev

Följ vad som händer på Wasabi Web

Få uppdateringar kring vad som händer på Wasabi Web och få de senaste nyheterna direkt i inkorgen. På så sätt riskerar du inte att missa något viktigt inom digital marknadsföring, design och säkerhet.

  • Prenumerera

Obligatorisk

Flera nyheter

Utmärkelser & media

Redo att öka er digitala försäljning?


Ange era kontaktuppgifter
så kontaktar vi er så snart vi kan

Obligatoriskt