Min hemsida kommer inte upp på Google

Kommer din hemsida inte upp på Google eller har din sajt sjunkit som ett sten i samband med byte till ny hemsida? Detta är inget ovanligt fenomen för äldre domäner som inte uppdaterats på ett tag, och som tur är går det att åtgärda.

Här kommer 3 tips om hur du får din nya hemsida att indexeras på Google.

1. Lägga in hemsidan i Google Search Console

Genom att se till att hemsidan är tillagd i Google Search Console, så berättar vi för Google att ”här är min hemsida och jag vill att ni tittar på den”, annars kommer hemsidan inte upp i Googles sökresultat.

Sitemapen som man lägger in i Google Search Console berättar vilka sidor/inlägg din hemsida har och ger dig hjälp på traven att hitta den bästa menystrukturen. Något som underlättar om man vill jobba aktivt med sökmotoroptimering.

Ett tips; du kan även finna eventuella fel i Google Search Console som du kan behöva åtgärda för att Google ska omfamna din hemsida. Mer om det i nästa steg!

2. Åtgärda eventuella fel/brister på din hemsida

Se till att genomföra steg 1, då får du rapporter om eventuella fel/brister som du behöver åtgärda (både vad gäller teknik och innehåll).

Vill du gå mer in på djupet så rekommenderar vi att använda GTmetrix, för konkreta tips gällande teknikåtgärder på webbplatsen, alltifrån att optimera bilder, hemsidan, hosting m.m.

3. Var relevant med ditt innehåll

Många tappar bort sig själva när de jobbar med SEO och skapar ibland innehåll som ligger för långt ifrån sin core business, alternativt att de ”tokoptimerar” varje undersida med samma sökord.

Googles algoritm har blivit smartare de senaste åren och värderar främst ditt innehåll utifrån om en människa hade gillat det. Så när du tänker innehåll, tänk så här:

  1. Relevant innehåll utifrån det du jobbar med.
  2. Ovanpå detta addera bilder/video för att öka chansen att besökaren ska stanna kvar på sidan.
  3. Lägg in relevanta sökord i rubrik/ingress/text.
  4. Internlänka vidare på hemsidan om du pratar i branschtermer, så kan besökaren läsa vidare om just den termen inne på er hemsida.
  5. Kunskap! Aldrig har vi sökt mer efter kunskap på nätet, se därför till att dela med dig av dina bästa tips och råd! Precis som vi gör med denna artikel.

Kommer hemsidan inte upp på Google trots detta? Kontakta oss på info@wasabiweb.se så ser vi till att hjälpa er SEO-optimering m.m.

Lycka till!

Nyhetsbrev

Följ vad som händer på Wasabi Web

Få uppdateringar kring vad som händer på Wasabi Web och få de senaste nyheterna direkt i inkorgen. På så sätt riskerar du inte att missa något viktigt inom digital marknadsföring, design och säkerhet.

  • Prenumerera

Obligatorisk

Flera nyheter

Utmärkelser & media

Redo att öka er digitala försäljning?


Ange era kontaktuppgifter
så kontaktar vi er så snart vi kan

Obligatoriskt