Google Ads Shopping - Ökar försäljning och synlighet

Google Ads Shopping är en kraftfull annonslösning som är specifikt riktad till dig som vill marknadsföra ditt e-handelsföretag digitalt. Tjänsten möjliggör marknadsföring av produkter på Google-söksidor och andra relevanta platser på nätet. Det som får tjänsten att sticka ut är synligheten längs upp på sidan av sökresultatet – som hamnar över textannonser som visas nedan. Sammanfattningsvis blir effekten en maximerad synlighet som når målgruppen och främjar konvertering! 

igor-miske-Px3iBXV-4TU-unsplash

Vilka är de främsta fördelarna med att använda Google Ads Shopping för e-handlare? Vi förklarar! 

Visuell och produktfokuserad: Shopping-annonser innehåller produktbilder, priser och titlar direkt i annonsen. Detta gör de mer visuellt tilltalande och ger potentiella kunder en snabb översikt över produkterna.

Bättre kvalificerad trafik: Annonser visas för personer som redan är intresserade av era produkter. Annonserna syns även i sökresultat när användarna söker efter specifika produkter som innebär att trafiken genererar mer benägenhet till köp. Kunden kan enkelt se om produkten passar budget och andra väsentliga faktorer.

Mer detaljerad inriktning: Ni kan använda produktdata som exempelvis produktnamn, kategori och pris för att rikta in dina annonser mot relevanta målgrupper. Detta hjälper er att nå de mest intressanta och potentiellt lönsamma kunderna.

Mätbara resultat: Google Ads ger omfattande rapporter om hur era annonser presterar, inklusive data om klick, konverteringar och avkastning på investeringen (ROI). Detta gör det enkelt att mäta framgång och justera annonserings-strategin efter behov.

Hög synlighet: En betydande fördel med Google Ads Shopping är att era produktannonser syns högst upp i sökresultatet, över de vanliga sökannonserna. Detta gör att annonserna sticker ut och fångar uppmärksamhet på ett mer iögonfallande vis. Detta ökar chansen att potentiella kunder klickar på produkterna och utforskar ert utbud.

Kostnadseffektivt: Med rätt optimering och inriktning kan Google Ads Shopping vara mycket kostnadseffektivt. Genom att ställa in budgetar, budstrategier och prioritera de mest lönsamma produkterna.

ica-ipad

Vill du veta hur Google Ads shopping kan fungera i praktiken?

Exempelvis utförde Wasabi Web en kampanj inför studenttider tillsammans med vår kund inom matvaruhandeln. Utfallet av den specifika kampanjens resultat landade på över 1000% i ROI – under en tidsperiod på två månader. Läs om helheten av kundcaset och om vårt arbete genom att klicka här.

towfiqu-barbhuiya-nApaSgkzaxg-unsplash

E-handeln minskar

Under 2022 presenterade Postnords E-barometer för första gången röda siffror, den nedåtgående trenden för e-handeln fortsätter även under 2023. Det framgår nämligen att e-handeln backade 7 % under årets första kvartal i jämförelse med samma period 2022.

Men med hjälp av Google Shopping finns det möjlighet att webben mer synlig för potentiella köpare och driva in mer trafik. Som kan hjälpa till att generera ökad försäljning, trots den negativa statistiken.

Google Ads

Google Ads är överlag ett effektivt sätt att driva relevant trafik till din sajt om du vill marknadsföra ditt e-handelsföretag digitalt. Om du är intresserad av att veta mer även om Google Ads i helhet kan vi varmt rekommendera att läsa vidare om vår populära tjänst.

Nyhetsbrev

Följ vad som händer på Wasabi Web

Få uppdateringar kring vad som händer på Wasabi Web och få de senaste nyheterna direkt i inkorgen. På så sätt riskerar du inte att missa något viktigt inom digital marknadsföring, design och säkerhet.

  • Prenumerera

Obligatorisk

Flera nyheter

Utmärkelser & media

Redo att öka er digitala försäljning?


Ange era kontaktuppgifter
så kontaktar vi er så snart vi kan

Obligatoriskt