#GeTillbaka2020 – Årets Unga Förebild i Sverige

#GeTillbaka är ett CSR-projekt som instiftades av Wasabi Web. och som har utvecklats till en rikstävling som vi här på Wasabi arrangerar tillsammans med Företagarna. Den 14e oktober offentliggjordes årets stipendium ”Årets Unga Förebild i Sverige 2020”.

Vinnaren blev Amal Said som driver nätverket Womenisa – som på ett föredömligt sätt jobbar för integrationsfrågor och kvinnligt entreprenörsskap.

−I alla våra projekt använder vi det universella språket som är entreprenörskap. Womenisa vill främja fler kvinnliga entreprenörer. Fler kvinnor som är självsäkra i sig själva och kan skapa för sig själv helt enkelt, säger Amal Said.

Vad som betyder mest med priset visste hon:

– Det här är inte bara för mig. Utan för varje ung kvinna som ser ut som mig, som vill skapa möjligheter för sig själva. Kan jag så kan du också!


Vinnarna valdes ut av juryn:

skarmavbild-2020-10-19-kl.-10.13.40

Nils Engvall – Medgrundare, Wasabi Web
Camilla Björkman – VD, BreakIT
Sevana Ghadimi – Head of CSR, Svenska Fotbollsförbundet
Malin Sund – Redaktör, Spoon
Günter Mårder – VD, Företagarna
Cadi Costivana – Corporate Partnership Manager, SJ
Hamza Qadoumi –Tidigare stipendiat, VD – Ecobloom


Juryns motivering:

 

Amal Said – Förstapris:

” Med brinnande engagemang och stor målmedvetenhet fungerar årets stipendiat som en katalysator för nya changemakers i landet. Amal tacklar kulturella och sociala barriärer för att ge nya grupper nycklar till entreprenörskap.

Hennes nätverk skapar efterlängtade ringar på vattnet och ger Sverige fler talanger på alla fronter. Juryn är helt övertygad om att vi kommer att få se mycket mer av Amal i framtiden.”


Kassim Nagwere – Andrapris:

”Den här finalisten är en äkta vardagshjälte och en enorm förebild som får samhället att spruta av drömmar. Kassim motiverar unga vuxna i Sveriges mest utsatta område att arbeta hårt för sina drömmar.

Med sitt outtröttliga arbete har han rört juryn till tårar. På ett oerhört imponerande vis använder han sina egna erfarenheter och motgångar för att underlätta livet för andra.”

Jonatan Persson – Tredjepris:

”Den här finalisten är en osannolik kombination av Oppfinnar-Jocke och Ingvar Kamprad. Jonatans verk når längre än juryns logiska förstånd. Det han har åstadkommit redan vid 20 års åldern är något som skickliga ingenjörer bara drömmer om.

Han lyckas kombinera den tekniska bedriften med entreprenörskap. Med sin pilotanläggning står han redo att ta sig an en av vår planets största utmaningar: rent och färskt vatten. Han ser till att industrin inte tar en droppe dricksvatten i anspråk.”


Kriterier för att vinna #GeTillbaka

  • Vara en förebild och ambassadör för ungt entreprenörskap och hållbarhet
  • Ha en långsiktig ambition med sitt engagemang
  • Visa på ett gott ledarskap
  • Fylla högst 35 år under nomineringsåret

Om #GeTillbaka
#GeTillbaka är webbyrån Wasabi Webs välgörenhetsinitiativ som startades 2015. I egenskap som unga entreprenörer har grundarna Andreas och Nils skapat ett stipendium tillsammans med olika partners för att främja entreprenörsskap bland unga. 2017 blev projektet nationellt och arrangeras tillsammans med Företagarna.

Tidigare projekt via #GeTillbaka är:
– Stipendiet ”Årets Unga programmerare” med Förbundet för unga forskare.
– Stipendiet ”Årets UF-Företagare” med Ung Företagsamhet.
– Stipendiet ”Årets Unga Förebild i Sverige” med Företagarna

Läs mer om projektet här.

Nyhetsbrev

Följ vad som händer på Wasabi Web

Få uppdateringar kring vad som händer på Wasabi Web och få de senaste nyheterna direkt i inkorgen. På så sätt riskerar du inte att missa något viktigt inom digital marknadsföring, design och säkerhet.

  • Prenumerera

Obligatorisk

Flera nyheter

Utmärkelser & media

Redo att öka er digitala försäljning?


Ange era kontaktuppgifter
så kontaktar vi er så snart vi kan

Obligatoriskt
Vi använder reCaptcha för att undvika få in spam.