Årets unga programmerare utsedd!

Arets-unga-programmerare-2016-Mustafa-Al-Janabi-Wasabi-Web-Svt-Nyheter

Grattis Mustafa Al-Janabi! Så lyder namnet på årets vinnare av Wasabi Web-stipendiet ”Årets unga programmerare”. Det rikstäckande priset delas ut i samarbete med nätverket Unga Forskare och är en del av webbyråns CSR-projekt #GeTillbaka.

Det var en märkbart överrumplad och fåordig Falunbo som tog emot sin segercheck på 10 000 kr i samband med Utställningen Unga Forskare – Sveriges största och enda tävling för gymnasister inom naturvetenskap, teknik och matematik. Lyckligtvis bedöms inte Mustafa Al-Janabi för sina färdigheter som offentlig talare, utan för sin fantastiska kreation ”Interaktiv simulering av proteinsyntes – Explore DNA”.

Al-Janabi har skapat ett program som förenklar förståelsen av samtliga faser av proteinsyntesen. Proteinsyntesen kallas den process i människokroppen som tillverkar proteiner. Explore DNA möjliggör det för en användare att se hur en DNA-sträng, en gen, kodar för ett protein, samt hur mutationer påverkar proteinstrukturen.

”Denna person ser vi kommer komma långt personligt och drivet till att göra vad som helst för att lyckas”, så löd ett utdrag av juryns motivering.

Kolla in i klippet ovan när webbyråns VD Andreas överlämnar priset och läs även Svt Nyheter Dalarnas rapportering från tävlingen.

Blogginlägg skrivet av: Pär Brolin – Copywriter, Wasabi Web

Nyhetsbrev

Följ vad som händer på Wasabi Web

Få uppdateringar kring vad som händer på Wasabi Web och få de senaste nyheterna direkt i inkorgen. På så sätt riskerar du inte att missa något viktigt inom digital marknadsföring, design och säkerhet.

  • Prenumerera

Obligatorisk

Flera nyheter

Utmärkelser & media

Redo att öka er digitala försäljning?


Ange era kontaktuppgifter
så kontaktar vi er så snart vi kan

Obligatoriskt