5 anledningar till att satsa på digital marknadsföring under lågkonjuktur

En effekt av lågkonjunkturen är att vissa företag väljer att minska sin digitala marknadsföring. Detta är en fördel för våra kunder som fortsätter att prioritera digital synlighet. Med mindre konkurrens är det lättare att nå högre placeringar i organiska sökresultat via SEO-kraften, och dessutom dra nytta av sänkta kostnader för Google Ads. Vilket ger en bra möjlighet att investera nu för att skapa ett försprång när marknaden återhämtar sig.

google search console är ett verktyg från google där du kan hålla koll på din sajts prestanda

5 anledningar till varför

Fördelarna för de företag som är medvetna om effekterna av att satsa på digital marknadsföring under lågkonjuktur är många. Vi listar 5 av de viktigaste anledningarna till varför: 

  • Medan vissa företag minskar sin marknadsföringsbudget, kan våra kunder dra nytta av mindre konkurrens.
  • Möjligheten att nå högre placeringar ökar i sökresultat utan att betala mer.
  • Trafiken till webben ökar tack vare den organiska synligheten och därmed även konverteringar.
  • Kostnader för betald annonsering på plattformar som Google Ads sänks, därmed finns det möjlighet att nå ut till sin målgrupp till lägre kostnad.
  • Genom att investera i digital marknadsföring nu, får ditt företag tid att bygga ett starkt varumärke och kan skapa ett försprång tills att marknaden vänder.
stephen-phillips-hostreviews-co-uk--zRNvl3EUdw-unsplash

Digital marknadsföring med WW

På Wasabi Web erbjuder vi olika former av digital marknadsföring, två av de populäraste tjänsterna är Google Ads och SEO.

Google Ads är en effektiv form av digital marknadsföring som genom noggranna mätningar, väldefinierade analyser och kontinuerliga uppföljningar förbättrar kvalitén på webbplatsens besökare. Övertid kommer det att få ditt företags resultat att öka i en positiv kurva. Vi på Wasabi Web ser med andra ord till att rätt kunder komma in på rätt landningssidor, prickar in målgruppen och är självklart är transparenta under hela processen. Läs mer om Google Ads här.

SEO eller även kallat sökmotoroptimering handlar om att synliggöra din webbplats genom att generera en så hög placering som möjligt på internets sökmotorer, till exempel på Google. SEO är komplext, men utförs det på rätt sätt genererar det mycket värde till företaget. Processen innebär kort och gott att hitta rätt sökord som dina kunder eftersöker. Detta genom att publicera rätt typ av innehåll och utgå från en unik framtagen sökordsanalys. Vilket skapar de bästa förutsättningarna för webbens placering utan betald annonsering. Läs mer om vår tjänst för SEO här.

Nyhetsbrev

Följ vad som händer på Wasabi Web

Få uppdateringar kring vad som händer på Wasabi Web och få de senaste nyheterna direkt i inkorgen. På så sätt riskerar du inte att missa något viktigt inom digital marknadsföring, design och säkerhet.

  • Prenumerera

Obligatorisk

Flera nyheter

Utmärkelser & media

Redo att öka er digitala försäljning?


Ange era kontaktuppgifter
så kontaktar vi er så snart vi kan

Obligatoriskt
Vi använder reCaptcha för att undvika få in spam.