FANN

FANN

Kundcase

FANN är experter på det du helst glömmer – ditt avlopp. Med ett tydligt fokus på miljö och funktion har man under 30 års tid erbjudit marknadens ledande avloppssystem, anpassade för alla typer av fastigheter.

FANN förfogar över ett marknadsledande produktutbud, men behövde ett digitalt lyft för att presentera sitt erbjudande. Wasabi Web fick uppdraget att ta ett helhetsgrepp för både webb och digital marknadsföring.

Utmaning

I en inledande workshop med Wasabi Web kartlades företagets främsta utmaningar och förbättringsområden. En av slutsatserna var att företaget behövde en ny varumärkesplattform som speglade produkterna och att man är ett miljöteknikföretag. Fortsatt skulle erbjudandet paketeras i en modern webb som tydligt lotsar användaren till sitt nya avlopp. Webbplatsen ska även hittas via Google, vilket kräver löpande SEO-åtgärder och contentproduktion även efter lansering.

Resultat

Genom en ny attraktiv grafisk profil, UX-inriktad design och slagkraftig copy tog Wasabi Web fram en webb som gav FANN en solidare identitet som företag. För att ge webben ytterligare lyskraft producerades video och även podcasten Avloppspodden som ger användaren fördjupad förståelse. Sajtens texter SEO-optimerades för att säkerställa att webbplatsen rankar de sökord som målgruppen verkligen söker på.

Efter lanseringen har Wasabi Web skött drift och hosting av sajten, samt gjort återkommande marketing-åtgärder i form av content markting-artiklar, Adwords-annonsering och löpande SEO-åtgärder.

Besök hemsidan: fann.se

  • Produktion av nya WW Platform-hemsida i WordPress
  • Ny varumärkesplattform
  • Produktion av video
  • Produktion av podcast
  • Produktion av sökordsoptimerad copy
  • SEO-analys
  • Löpande digital marknadsföring: content marketing, Adwords & SEO
  • WW Secure Hosting

SEO utmaning för FANN

FANN, ett företag specialiserat på avloppslösningar, mötte utmaningen att öka sin synlighet online och nå toppositioner på Google för ett stort antal sökord inom sin bransch. Målet var att säkra topplaceringar för de två primära sökorden ”trekammarbrunn” och ”enskilt avlopp”. Vår strategi inkluderade en omfattande analys av sökord, optimering av webbplatsinnehåll och strukturerad länkbyggande. Resultaten talar för sig själva:

Resultat

Genom vårt strategiska SEO-arbete har FANN inte bara uppnått imponerande placeringar för sina två viktigaste sökord, utan också säkerställt topp 3 placeringar för ytterligare 56 sökord. Denna framgång har resulterat i en betydande ökning av webbplatstrafik, förbättrad kundmedvetenhet och stärkta marknadspositioner inom avloppsbranschen. FANN är nu bättre rustade än någonsin för att nå ut till och tillgodose behoven hos sina kunder.

  • Trekammarbrunn: Vi lyckades placera FANN som nummer ett på Google för detta kritiska sökord. Detta har avsevärt ökat företagets synlighet och trafik från potentiella kunder som söker information om trekammarbrunnar.
  • Enskilt avlopp: FANN rankar nu som nummer två för detta viktiga sökord, vilket ytterligare förstärker deras auktoritet och tillgänglighet för kunder som söker lösningar för enskilda avloppssystem.

19%

Ökning av unika sidvisningar under Q1 2020 kontra Q1 2019.

29%

Ökning av sidvisningar Q2 2020 kontra Q2 2019.

15%

Antalet ökade konverteringar genom Adwords-annonsering under Q2 jämfört med Q1 2020

Intresserad?

Vill ni gå i FANN:s fotspår? Hör av er till oss!

Utmärkelser & media

Redo att öka er digitala försäljning?


Ange era kontaktuppgifter
så kontaktar vi er så snart vi kan

Obligatoriskt