SEO fördelar med Yoast - WordPress

Yoast är ett av de populäraste alternativen av SEO-plugin, speciellt anpassad för WordPress. Syftet är att dess funktioner vägleder användaren för att öka webbplatsens ranking i sökmotorer som Google. Rakningen ökar tack vare optimering av sökord och innehåll, som dessutom leder till en mer användarvänlig webb med förbättrad läsbarhet. SEO-optimering av en webbplats kan vara komplext, men lyckligtvis kan Yoast funktioner skapa mer kontroll. Vi reder ut hur Yoast fungerar – här är allt du behöver veta!

christin-hume-hBuwVLcYTnA-unsplash

Hur används Yoast för SEO-optimering?

SEO eller sökmotors optimering är nödvändigt för att organiskt öka synligheten för en webbplats. Som för många verksamheter är en helt avgörande framgångsfaktor. Komplexiteten av SEO är däremot ett faktum, därmed krävs det mycket kunskap för att uppnå önskade resultat. Som tur är finns det plugins som kan adderas i webbprogram som WasabiWebs produkt – WordPress. Den plugin som överlägset är populärast för att främja en webbplats SEO är Yoast.

Effektiva funktioner som erbjuds är bland annat ett inmatningsfält för nyckelord och nyckelfraser, används funktionen på rätt sätt så optimeras chanserna för en bra placering på Google. Funktionen bedömer även läsbarheten av texten och ger feedback kring vilka förbättringar som bör göras för att främja läsbarheten för besökare. Sammanfattningsvis är Yoast en hjälpande hand för att skapa innehåll som både sökmotorer och läsare gillar.

Vad innebär de gröna, gula och röda symbolerna i Yoast?

En av funktionerna som erbjuds är symboler som liknar en glad, neutral och ledsen ”gubbe”, vilket ger en intuitiv överblick med riktlinjer att förhålla sig till. Om fliken under symbolen öppnas visas lampor med de olika färgerna i punktform och konkreta förbättringsmöjligheter eller positiv feedback synliggörs. Färgerna på feedbacken indikerar med följande budskap:

  • Grön – Bra jobbat, inga justeringar behöver göras!
  • Gul –  Det finns förbättringspotential.
  • Röd –  Återgälda punkten, annars finns det risk att sida inte rankar som du önskar.

Yoast i Wasabi Webs Wordpress produkt

Wasabi Web använder deras egna WordPress produkt –  WW Platform för uppbygganden av webbsidor. Plattformen består av egna framtagna modulär som förenklar kundens administration. Det som är viktigt att ha i åtanke är att Yoast inte är helt kompatibelt med WW Platform, eftersom Yoast är anpassat att läsa av textblock, inte text i olika moduler. Därmed bör man inte stirra sig blind på en gul eller röd gubbe, då det inte nödvändigtvis behöver betyda att SEOn på sidan är dålig. Men att använda symbolerna som en övergripande riktlinje är viktigt. Det skapar de bästa förutsättningarna för ett framgångsrikt resultat.  

 

Nyhetsbrev

Följ vad som händer på Wasabi Web

Få uppdateringar kring vad som händer på Wasabi Web och få de senaste nyheterna direkt i inkorgen. På så sätt riskerar du inte att missa något viktigt inom digital marknadsföring, design och säkerhet.

  • Prenumerera

Obligatorisk

Flera nyheter

Utmärkelser & media

Redo att öka er digitala försäljning?


Ange era kontaktuppgifter
så kontaktar vi er så snart vi kan

Obligatoriskt
Vi använder reCaptcha för att undvika få in spam.