WooCommerce Webshop – passar den våra behov?

 • E-handel
 • Lästid: 9 minuter

När det kommer till WordPress så finns det mycket positivt att lyfta fram. Men nu ska vi inte prata om WordPress utan om pluginet WooCommerce. För er som inte vet så är WooCommerce ett plugin till WordPress som tillåter dig att skapa en e-handel. I dessa tider så vill många ha en webbshop så man kan sälja via internet istället för i butik. Då är WooCommerce perfekt, lätt att underhålla och förstå sig på. Med tanke på att det är ett av de populäraste pluginen så uppdateras WooCommerce frekvent och blir hela tiden bättre och bättre. Den har totalt laddats ner ca 5 miljoner gånger. Om man vill göra en webbshop är WooCommerce perfekt för att det är enkelt och man kan göra mycket med bara pluginet.

Det jag gillar är att de finns fler plugin att ladda ner till WooCommerce. Jag tänkte lista de jag tycker är viktigast att ha.

 

WooCommerce Webshop – passar den våra behov?

1. YITH WooCommerce Wishlist

Det är bra för användarvänligheten att de kan lägga till en vara i önskelistan. Ibland vill man bara kolla runt och har kanske inte råd att köpa något för tillfället, om man hittar något så är det lätt att glömma bort det men om man kan lägga till den i en önskelista är det troligare att man kommer tillbaka och köper varan.

2. Yoast WooCommerce SEO Plugin

Om du vill att din webbshop ska komma högt I sökresultaten så är detta bra. Folk Googlar allt mer så därför är det bra att hamna högt upp på resultatet. Det innebär fler kunder.

3. WooCommerce Multilingual

Om man vill ha webbshopen på flera olika språk. Alla länder blir alltmer flerspråkiga och då kan detta vara viktigt att nå ut till alla. Jag tycker att en webbshop ska ha minst två språk, modersmålet och engelska.

Det här är tre bra plugin man kan använda till WooCommerce för en bättre webbshop.

Att tänka på när du ska skaffa en webbshop

 

Flera betalningsmetoder samt fraktalternativ

Det här tycker jag är en viktig del i att skaffa en webbshop. Som kund vill man kunna välja mellan olika alternativ när man ska betala det man köpt. WooCommerce stödjer t.ex. Klarna och Paypal. När det gäller fraktalternativ så finns de att välja bl.a. fraktkostnad efter vikt/antal varor, fast kostnad eller gratis frakt.

Hastighet

När det kommer till en webbshop så är det oftast mycket information som t.ex. bilder och texter vilket gör att hastighet är viktigt. Om en kund kommer in till en snabb sida är de nöjda, men om sidan laddar segt så kommer kunden inte vara nöjd och kanske inte komma tillbaka. Så lägg ner lite extra på hastighet eller be din webbyrå göra det.

Nöjda kunder

Det är väl ganska självklart att man vill ha nöjda kunder. Men vad kan du göra för att kunderna ska vara nöjda? Om du har en webbshop så kan de vara viktigt att skicka ut nyhetsbrev till de kunder som vill ha det samt skicka med lite rabattkoder så de kommer tillbaka och handlar. Om kunder har skrivit recensioner så visa upp dom. Det ger förtroende till företaget och kommer ge dig nöjda kunder.

Några punkter om varför WooCommerce är bra

 • Det är gratis, vilket är bra, men om du vill ha specialfunktioner så kan de komma att kosta.
 • Många använder det så de finns mycket att göra och WooCommerce uppdateras hela tiden.
 • Det finns många plugin man kan använda till WooCommerce beroende på vad man vill ha.
 • Det är användarvänligt så om du vill ändra något så är det lätt att göra det själv.
 • Kan användas till att sälja t.ex. kläder men även om du säljer e-böcker som ska laddas ner.
 • Stort community så det är lätt att få hjälp av andra om man sitter fast.

Shopify istället?

Om man nu inte skulle vilja använda WooCommerce är Shopify en bra e-handelsplattform för att göra en webshop. Det är en populär e-handelsplattform med över 1 miljon aktiva användare. De håller på att etablera sig på den svenska marknaden med att de numera har support på svenska samt integrationer med Klarna. Tänkte lista lite som jag tycker är bra med Shopify.

 • Bra betallösningar även för Sverige med t.ex. Klarna och Swish.
 • Ingen transaktionsavgift för Sverige med Shopify Payments som de är t.ex. i Danmark och Finland.
 • Kundtjänst dygnet runt via telefon, mail och chat (svensk personal).
 • Bra för både små och stora företag samt internationella webbutiker.

Det finns många appar man kan ladda ner till Shopify för att göra din webshop som du vill ha den. Här kommer några appar man kan ladda ner för att göra din webshop bättre.

 • Free shipping bar – Alla gillar ju free shipping så då kan du skylta med det.
 • Product Reviews – Om du vill veta vad dina kunder tycker.
 • Pre Order Now – Ändrar knappen “Slutsåld” till “Pre-order”. Bra om man vill kunna sälja saker innan de kommer in i lager igen.
 • PageSpeed Monitor – Pagespeed är något som är viktigt när du kommer till en hemsida/webshop och med detta plugin så kan du hålla koll på din pagespeed så att den alltid är bra.
 • Product Filter and Search – Denna app tillåter dina kunder att lätt söka på produkter och även filtrera. Det ska alltid vara lätt för en kund att hitta en vara därför är denna app bra.

För att summera det här så finns det mycket att göra med WooCommerce. Det har funnits länge och de uppdaterar plattformen hela tiden. Plugin finns det mycket av som man kan använda sig av till WooCommerce. Nu är det många som skaffar en webbshop så det är viktigt med en bra design, utan detta kommer folk inte lita på din webbshop. Om man summerar lite med Shopify så är det något som är påväg upp och kan snart bli populärare än WooCommerce i världen. Så vill du vara i framkant så ska du skaffa en webshop med Shopify.

Om du vill ha en snygg och snabb webshop, ta kontakt med oss så fixar vi det!

Nyhetsbrev

Följ vad som händer på Wasabi Web

Få uppdateringar kring vad som händer på Wasabi Web och få de senaste nyheterna direkt i inkorgen. På så sätt riskerar du inte att missa något viktigt inom digital marknadsföring, design och säkerhet.

 • Prenumerera

Obligatorisk

Flera nyheter

Utmärkelser & media

Redo att öka er digitala försäljning?


Ange era kontaktuppgifter
så kontaktar vi er så snart vi kan

Obligatoriskt