Webshop med Shopify Sverige – välj rätt e-handel

wasabi-webs-e-handelslosningar-i-shopify-sverige

Att erbjuda sina produkter till försäljning online är en självklarhet i dagens Sverige. Vill ni lansera en webshop? Många nya företagare och entreprenörer är osäkra på vilken e-handelsplattform som är bäst för deras syften. Fler och fler har fått upp ögonen för fördelarna med e-handel i Shopify. 

Den som har gjort sin research vet att det finns många e-handelsplattformar att välja bland. För den som inte är insatt i webshop och e-handel kan det upplevas som en oöverskådlig djungel. Vi på Wasabi Web rekommenderar i de flesta fall en webshop med Shopify, om ni är verksamma i Sverige. 

Vi är inte ensamma om att uppskatta Shopify som webshopslösning. Mer än en miljon aktiva användare globalt, varav många finns i Sverige, uppskattar plattformens användarvänliga struktur, svenska support, smidiga integrationer och mångsidiga betalningslösningar. Att Shopify är ett av de största systemen av den här typen på marknaden idag är inte heller fy skam. Flertalet språk- och valutainställningar finns för den som vill expandera sin verksamhet bortom landsgränserna. För att bara nämna några fördelar.

I den här artikeln försöker vi ge en förståelse om vad Shopify är och om det är aktuellt för ert företag i Sverige.

e-handel-i-shopify-for-ica-kvantum-granby

Webshop i Shopify för Wasabi Webs kund ICA Kvantum Gränby för cateringförsäljning online.

Vad är Shopify?

Att utveckla en e-handel eller webshop från grunden är i regel ett tidsödande, avancerat och dyrt projekt. Därför kan det, åtminstone i ett tidigt skede, vara en god idé att luta sig mot en färdig e-handelsplattform eller onlinebutiklösning som är byggd av experter för att alla användare på ett smidigt ska kunna driva en webshop. 

Vad är Shopify? Shopify är ett exempel på en sådan effektiv e-handelslösning. Utvecklarna av Shopify har verkligen lyckats skapa en modulbaserad e-handel som är användarvänlig, passar de flesta verksamheter, går att förena med ett satt varumärke, höjer kundupplevelsen och dessutom är billig i drift (kostnadsfritt de första 14 dagarna).

Shopify Sverige – entreprenörsdrömmen

Med Shopify i ryggen behöver du varken anställa en utvecklare eller designer. Du kan själv anpassa din webshops utseende och design med hjälp av Shopifys enkla verktyg och estetiskt tilltalande teman. Dessutom kan du använda appar för att lägga till funktioner och egenskaper i butiken.

I korta ordalag är Shopify en komplett e-handelsplattform som hjälper dig att starta upp, utveckla, designa och driva ett företag på webben. Med Shopify kan du effektivt bedriva försäljning i mobilen, på webben, i sociala medier, på marknadsplatser online, i fysiska butiker, i popup-butiker o.s.v. Möjligheterna är, tro det eller ej, förbryllande obegränsade när det kommer till att sälja varor med Shopify i Sverige

Du får en lättadministrerad e-handelsplattform där du kan hantera produkter, lager, betalningar och leveranser. Eftersom Shopify är en helt molnbaserad lösning och ligger på ett eget webbhotell så behöver du som användare aldrig fundera på underhåll och uppdateringar av aktuell mjukvara eller webbservrar. Shopify innebär total flexibilitet för dig som användare – du kan logga in var och när som helst för att driva dina verksamhet. 

Har du redan en domän som du är nöjd med? Inga problem. Du kan använda ditt eget, redan existerande domännamn för din nya Shopify-butik.

shopify-for-epona-of-sweden-i-sverige

Epona of Sweden säljer foderhäckar för hästar i sin Shopify-butik, skapad av Wasabi Web.

Fem fördelar med att välja en Shopify-webshop 

Varför ska man då välja Shopify som e-handelsplattform istället för andra liknande lösningar? Vi har listat fem av Shopifys främsta fördelar: 

  1. Hög prestanda och smidig kundupplevelse – Om du vill sälja något online måste köpresan upplevas som lätthanterlig och laddningstiden vara snabb, oavsett var kunden befinner sig. Annars riskerar du att tappa kunden redan innan, eller under, köpresan, om denne upplever webshoppen som krånglig och seg. Med Shopify behöver du dock inte oroa dig för detta, då plattformen möter dessa höga krav med bravur.
  2. Designfriheten – När man använder många andra e-handelsbyggare kan slutresultatet upplevas som upprepade, för mallat och designmässigt begränsande. Men inte med Shopify. Med drygt 100 tillgängliga teman, flera olika variationer av dessa och möjligheten att anpassa ditt valda ramverk till företagets existerande varumärkesplattform gör det att en Shopify-butik alltid ger ett attraktivt och unikt intryck. 
  3. Mobiloptimerad webshop – Oavsett vilket tema du baserar din Shopify-webshop på är den mobilanpassad. Detta är otroligt viktigt idag. Dels för att fler och fler använder sina mobiltelefoner snarare än datorer, oavsett vilket ärende online det gäller. Dels för att besökarbeteendet hos mobilsurfare har visat sig vara påfallande avvikande från annan webbtrafik.
  4. Integrera dina andra säljkanaler – Använder ni vanligtvis Amazon, Pinterest, Facebook, Instagram, mobila appar eller andra försäljningskanaler? Inga problem, Shopifys färdiga integrationer sammanflätar hela shoppingupplevelsen. Detta ser flera av Shopifys tusentals användare som något väldigt potentiellt resultatdrivande, framför allt med tanke på att Amazons etablering i Sverige spås en fantastiskt ljus framtid.
  5. Dropshipping-vänlig Shopify i Sverige – Baseras din affärsmodell på dropshipping? Då är Shopify ett lämpligt alternativ med sin många underlättande appar, som går att integrera med en uppsjö av leverantörsportaler. Dropshipping är en ypperlig metod för dig som vill prova att sälja en helt ny produkt eller typ av produkter via din e-handel, men samtidigt vet med dig att produkten kanske inte kommer sälja lika bra som dina övriga varor. Du som inte har tillgång till ett eget varulager kommer också kunna öppna en egen Shopify-butik tack vare denna funktion. Via dropshipping kan du nämligen få produkterna skickade till dig direkt från huvudleverantören – på så vis slipper du inhandla en alltför stor mängd produkter eller lägga ner en eventuellt riskabelt stor mängd pengar på att köpa in en dyrare sorts vara.
shopify-butik-for-the-friendly-swede

Världen över köps väskor och ryggsäckar från The Friendly Swedes webshop i Shopify.

Shopify betalningsalternativ

Shopifys förmåga att hantera olika typer av betalningslösningar skulle kunna adderas till listan av fördelar ovan. Bland Shopifys betalningsalternativ och möjliga integrationer finns etablerade metoder som Klarna, PayPal, Apple Pay, Amazon Pay eller Authorize.net och 2Checkout. Direktbetalning via betal- och kreditkort är också smärtfria betalningsalternativ för kunden. 

prislista-for-shopify-sverige

Förutom två veckors gratis användning erbjuder Shopify tre olika betalningsplaner.

Pris för Shopify i Sverige

Men vad betalar man då för Shopify självt? Som tidigare nämnt är Shopify ett av de mer prisvärda alternativen på marknaden. Gränsen för hur stora summor man som företag kan spendera på att bygga upp sin webshop är i princip oändliga. Därför är Shopifys kostnad, i kombination med produktens otroliga kvalitet, en frisk fläkt i dagens e-handelsutbud. På bilden ovan kan du se Shopifys tre olika prisalternativ. Kostnadsmässigt ligger de helt i linje med övriga, liknande aktörer, om inte lägre. Samtidigt gör Shopifys e-handelplattform det möjligt både för globala företagsjättar och mindre, nystartade bolag med lägre försäljningsvolymer att erbjuda sina produkter till riktade målgrupper online.

shopify-sveriges-webshop-for-landings-konditori

Vackra bakverksbilder som får det att vattnas i munnen är en stor behållning av att besöka Landings Konditoris Shopify-butik, skapad av oss på Wasabi Web.

Låt Wasabi Web skapa din webshop i Shopify Sverige

Vi är webbyrån som gjort oss kända för främst två typer av webbplattformar: vår egen produkt WW Platform, för hemsidor som inte är i behov av att kunna genomföra beställningar och köp online, samt webshoppar. Som tidigare nämnt rekommenderar vi gärna just Shopify. För kunder såsom ICA, Sirius Fotboll och The Friendly Swede har vi skapat sajter med Return on Investment, som dessutom är enkla att administrera för företagen själva. 

Känner du dig såld på Shopifys webshopslösningar, eller vill du att vi berättar mer om hur Shopify skulle kunna hjälpa din verksamhet att nå nya försäljningsmål? Välkommen att kontakta oss på webbyrån, så bokar vi in ett möte för att komma igång med din e-handel i Shopify.

Nyhetsbrev

Följ vad som händer på Wasabi Web

Få uppdateringar kring vad som händer på Wasabi Web och få de senaste nyheterna direkt i inkorgen. På så sätt riskerar du inte att missa något viktigt inom digital marknadsföring, design och säkerhet.

  • Prenumerera

Obligatorisk

Flera nyheter

Utmärkelser & media

Redo att öka er digitala försäljning?


Ange era kontaktuppgifter
så kontaktar vi er så snart vi kan

Obligatoriskt
Vi använder reCaptcha för att undvika få in spam.