Uppsala Stadsmission om Wasabi Web

Hemlöshet, missbruk, våldsutsatta kvinnor, psykisk ohälsa eller arbetslöshet. Ända sedan Ebba Boström grundade Samariterhemmet i slutet av 1800-talet har Uppsala Stadsmission erbjudit välbehövlig lindring för människor som befinner sig i utsatta livssituationer. Det som till en början utgjorde en verksamhet som i första hand bedrev sjukvård och ett boende för kvinnor med särskilda behov har idag växt till en ideell förening med en rad olika humanitära delgrenar.

Naturlig del av stadsbilden och livboj för människor i utsatthet

Allmänna soppkök på stan, kvinnobyrån, studiecirklar, socialt företagande, arbetsträning för personer som stått utanför arbetsmarknaden länge samt dagverksamhet för människor i hemlöshet, beroendeproblematik och psykisk ohälsa utgör bara ett antal av de insatser i organisationens regi som strävar efter att göra Uppsala till en mänskligare stad.

Uppsala Stadsmission bedriver även projektet Crossroads, en råd- och stödverksamhet för människor från andra EU-länder som lever i fattigdom och hemlöshet i Uppsalaområdet. Basala behov som dusch, tvätt, kläder och mat som är ack så viktiga under de tilltagande flyktingströmmar som råder.

Redan framgångsrikt samarbete går in i ny fas – Webbutik introduceras

Uppsala Stadsmission har sedan en tid tillbaka bedrivit ett lyckat samarbete med webbyrån Wasabi Web för att skapa en levande och informativ hemsida för sina besökare. Nu tar parterna ett nytt utvecklande steg i sin resa tillsammans! Uppsala Stadsmission har länge önskat att inkorporera sin kanske allra profilstarkaste verksamhetsdel gentemot Uppsalaborna, nämligen Second Hand-butiken på Fyrisvallsgatan i Luthagen.

Genom att ta fram en attraktiv webbshop för e-handel, specialanpassad utifrån Uppsala Stadsmissions unika behov, har webbyrån nu gjort det ännu enklare för butikens kunder att handla kläder, möbler och andra prylar med ett simpelt knapptryck online.

Matilde Hardt, kommunikatör på Uppsala Stadsmission, om samarbetets nästa fas:

-”Wasabi Web är jättebra! Ni har hjälp oss att ta fram en hemsida och gjort ett enastående jobb. Hela tiden presenterat kreativa lösningar och har ett driv som vi känner igen från vår organisation, så det är jättekul att jobba med er. Vi är ju som sagt en ideell förening och därför helt beroende av att personer och företag ger oss pengar. Då blir det jättebra att ha en webbshop så folk enkelt kan ge gåvor till Uppsala Stadsmission.”

Webbutiken innebär att Uppsala Stadsmission ligger i framkant på ett vintagemarknad vars allmänintresse haft ett enormt uppsving under de senaste åren. Det perfekta valet för den konsument som värnar om både plånbok som samvete. Överskottet av försäljningen går självfallet till Uppsala Stadsmissions öppna verksamheter som bl.a. Mikaelsgården. Uppsala Stadsmissions är en ideell föreningsverksamhet, som i stor utsträckning finansieras med hjälp av externa bidrag.


Vill du vara med och bidra? Skänk valfri gåvosumma till Plusgiro 90 02 82-5.

För mer information, besök www.uppsalastadsmission.se

Nyhetsbrev

Följ vad som händer på Wasabi Web

Få uppdateringar kring vad som händer på Wasabi Web och få de senaste nyheterna direkt i inkorgen. På så sätt riskerar du inte att missa något viktigt inom digital marknadsföring, design och säkerhet.

  • Prenumerera

Obligatorisk

Flera nyheter

Utmärkelser & media

Redo att öka er digitala försäljning?


Ange era kontaktuppgifter
så kontaktar vi er så snart vi kan

Obligatoriskt
Vi använder reCaptcha för att undvika få in spam.