Stipendium för Årets UF-Företagare instiftat av Wasabi Web & Ung Företagsamhet

Wasabi Web och Ung Företagsamhet i Uppsala län kommer via Wasabi Webs fond Ge Tillbaka att dela ut ett stipendium till en av läsårets UF-företagare i Uppsala län i syfte att hylla och främja entreprenörskapet bland ungdomar. Nils Engvall, initiativtagare till detta och som även är engagerad jurymedlem för Årets UF-företag i Uppsala län är laddad inför det kommande arbetet med att hitta en vinnare av stipendiet.

– Vi vill göra det vi kan för att bidra till en fortsatt tillväxt för Uppsala. För att den tillväxten ska ske behöver vi fler unga företagare som etablerar sig i näringslivet och hjälper till att förändra spelplanen. Jag älskar det Ung Företagsamhet står för och det är ett fantastiskt gäng att få associeras med i detta sammanhang, säger Nils Engvall i ett pressmeddelande.

Med erfarenheten som prisvinnare i utmärkelsen Årets Unga Företagare i Sverige 2014 hoppas Nils och Wasabi Web även på att kunna bidra med konkreta råd och hjälpsamma tips för länets UF-företag.

– Vi inledde samarbetet med Wasabi Web för att vi hittade gemensamma beröringspunkter och där båda parter delar ett stort engagemang för morgondagens entreprenörer, det vill säga våra ungdomar. Nils har själv egna erfarenheter av hur det är att vara ung och driva eget företag och det är något som vi tror att våra ungdomar kan inspireras av. Som ung handlar det mycket om att ha förebilder, och det tror vi att Nils är ett bra exempel på. Att Wasabi Web ger möjligheten till det här stipendiet är fantastiskt och vi ser framemot att börja få in nomineringar och slutligen utse en lycklig vinnare, säger Sofi Lahyani, regionchef på Ung Företagsamhet i Uppsala län i ett utlåtande.

Prisutdelning sker den 21 April i Svandammshallarna på ICT-dagen. För mer information: http://www.ictuppsala.se/

Vid frågor: Kontakta Elisabeth Pettersson, projektledare Ung Företagsamhet i Uppsala län: elisabeth.pettersson@ungforetagsamhet.se.

Nyhetsbrev

Följ vad som händer på Wasabi Web

Få uppdateringar kring vad som händer på Wasabi Web och få de senaste nyheterna direkt i inkorgen. På så sätt riskerar du inte att missa något viktigt inom digital marknadsföring, design och säkerhet.

  • Prenumerera

Obligatorisk

Flera nyheter

Utmärkelser & media

Redo att öka er digitala försäljning?


Ange era kontaktuppgifter
så kontaktar vi er så snart vi kan

Obligatoriskt