Sökordsoptimering efter Google Penguin 2.0

SEO effekter efter Google Penguin 2.0.

Natten mot den 22a Maj 2013 så lanserade Google en stor uppdatering som går under namnet Penguin 2.0 vilken är en uppdaterad version av Penguin 1.0.

Penguin 1.0 rullades ut den 24 April 2012 och var tänkt att ta bort webspam från sökresultaten. I korta drag går den ut på att ranka ner webbplatser som har onaturliga inläkningar, vilket har drabbat större siter såsom thepiratebay.se som har förlorat 82% av deras SEO och tripadvisor.com som förlorat ca 60%. Om vi ser till det totala så har penguin 2.0 påverkar ca 2% av alla världens indexerade webbplatser enligt Matt Cutts på Googles antispam team.

Vad ska vi göra för behålla allt vårt arbete med sökordsoptimering?

De hemsidor som har hållit sig enligt Google Guidelines eller som inte fått inlänkningar på ett onaturligt sätt kommer sitta lugnt. Ett tips till er som har mycket inlänkningar och som därmed KAN ligga i gråzonen kan det vara en god idé att lägga till rel=”nofollow” på inlänkarna för att vara säker på Penguin 2.0 inte drabbar er webbplats lika hårt.

Matt Cutts från Googles antispam team förklarar vad som kommer hända med sökordsoptimering framöver

Om ert företag behöver hjälp med sökordsoptimering, så erbjuder vi gratis rådgivning där vi ser över er befintliga webbplats.

Läs mer om Sökmotoroptimering här:

https://wasabiweb.se/webbyrans-tjanster/sokordsoptimering-seo/

Nyhetsbrev

Följ vad som händer på Wasabi Web

Få uppdateringar kring vad som händer på Wasabi Web och få de senaste nyheterna direkt i inkorgen. På så sätt riskerar du inte att missa något viktigt inom digital marknadsföring, design och säkerhet.

  • Prenumerera

Obligatorisk

Flera nyheter

Utmärkelser & media

Redo att öka er digitala försäljning?


Ange era kontaktuppgifter
så kontaktar vi er så snart vi kan

Obligatoriskt