Ronja berättar om praktiken på Wasabi Web

Berätta Ronja! Du har nu praktiserat hos oss på Wasabi Web i 10 veckor. Hur har din praktikperiod varit?

Oj, vart ska jag börja? På ett sätt känns det som jag klev innanför portarna igår, och på ett sätt känns det som Wasabi blivit en självklar del av min vardag. Om jag tittar tillbaka i backspegeln har jag många fina minnen som jag tar med mig, vilket jag är otroligt tacksam över. Både alla fina och inspirerande människor jag fått träffat och lärt känna, och även chansen att ta del av en väldigt fin företagskultur. Det var till en början en stor omställning för mig att komma från skolan och plugglivet, till att vara på kontoret 8-17 och pendla från Gävle till Uppsala. Men i efterhand har det varit 100% värt det! Jag har fått mycket nya insikter och är mer taggad än någonsin att komma ut i arbetslivet ”på riktigt”.

Wasabi web anställda

Hur har arbetsmiljön varit?

Alla har varit väldigt välkomnande och inbjudande, vilket jag verkligen har uppskattat. Det har varit kul att komma till kontoret och snacka med alla trevliga kollegor och tagit del av deras vardag – som också blivit min vardag. Utöver allt arbete så har det varit många skratt, många UNO rundor och en och annan horoskop spaning. Jag har med andra ord trivts väldigt bra.

Namnlös design (10)

Vad har du fått lära dig?

Jag har först och främst fått en inblick i hur det fungerar på en webbyrå och hur alla olika expertområden kompletterar varandra och tillsammans skapar riktigt vassa resultat. Ett av mina mål med praktiken var att få prova på så mycket som möjligt inom digital marknadsföring, vilket jag fått göra. Det har varit givande att bland annat få vara med i kundprojekt från den första workshopen till en nylanserad webb. Speciellt lärorikt att få vara bakom kulisserna under resan och ta del av arbetet att förvandla ett företags positionering till 2.0.

Namnlös design (7)

Vilket är ditt bästa minne från tiden på Wasabi Web?

Det bästa minnen måste vara Guld M:et – en galakväll som marknadsföreningen i Uppsala arrangerar. Det var så kul att få umgås med hela teamet under en kväll med god mat och dryck. Som pricken över i:et blev Wasabi dessutom prisvinnare, vilket firades rejält!

Vad har varit roligast att göra under praktiken?

Tråkigt svar kanske, men jag har uppskattat helheten! Det är just helheten som fått mig att känna att alla små eller stora uppgifter jag tagit mig ann, fått mig att utvecklas i slutändan. Från att fixat justeringar i WordPress, skrivit blogginlägg, publicerat sociala medier inlägg, gjort SEO-analyser till att få vara med på workshops med kunder. För mig som älskar att testa på nya saker har det upplägget varit perfekt.

Hur ser framtiden ut?

Jag är väldigt förväntansfull och peppad inför framtiden. Mitt första steg är att komma tillbaka till skolan och fylla på med så mycket teoretisk kunskap som möjligt, under det sista året utav utbildningen. Nästa steg är att kasta mig ut i arbetslivet och börja min framtida karriär så snart jag har min examen klar. Vilket jag ser så mycket fram emot!

Vad har du för tips till andra som är sugna på att praktisera eller testa lyckan för ett jobb på Wasabi Web?

Det är som sagt ett väldigt härligt gäng, som dessutom sitter i en otroligt fin lokal mitt i hjärtat av Uppsala. Om du funderar på det, så tveka inte. Sök!

Namnlös design (8)

Har du något mer du vill säga efter den här praktikperioden?

Tack för möjligheten, skratten och alla erfarenheter! Har varit så kul att få testa på att vara en del av gemenskapen, och såklart WW fam. <3

Update:
Sedan detta inlägg skrevs har Ronja både tagit examen och jobbar idag heltid på Wasabi Web som kommunikatör med strategisk inriktning!

Nyhetsbrev

Följ vad som händer på Wasabi Web

Få uppdateringar kring vad som händer på Wasabi Web och få de senaste nyheterna direkt i inkorgen. På så sätt riskerar du inte att missa något viktigt inom digital marknadsföring, design och säkerhet.

  • Prenumerera

Obligatorisk

Flera nyheter

Utmärkelser & media

Redo att öka er digitala försäljning?


Ange era kontaktuppgifter
så kontaktar vi er så snart vi kan

Obligatoriskt