Raketkarriären från Wasabi Web till Izettle och Hedvig – Möt utvecklaren Johan Palmfjord

Johan Palmfjord är blott 25 år fyllda. Men har redan hunnit med mer än många utvecklare gör på en hel karriär. Johans språngbräda som ung talang in i arbetslivet var Wasabi Web.  

Johan Palmfjord - Wasabi Web AB

Johan! Du jobbade på Wasabi Web i över 4 år och var med sedan starten av företaget. Berätta! Hur var det?

Oj, wow… Vi kom ju i kontakt via min lärare på gymnasiet som haft Andreas i webbutveckling. På något sätt ”vibeade” vi och Nils och Andreas tog in mig på praktik, som vid studenten blev en anställning. För mig blev omställningen ganska stor – från estetisk linje på gymnasiet till full fart i byråbranschen. Men Wasabi lät mig verkligen växa in i rollen och jag kom ju utan problem in i tempot.

Nu i efterhand förstår jag verkligen vilken superchans det var för min del – Wasabi växlade hög tillit och höga förväntningar, vilket gjorde mig sjukt motiverad att både visa vad jag går för och att utvecklas vidare. De värdesatte resultat högt, vilket kunde vara lite tufft ibland men också sjukt rewarding när vi nådde målen vi satte. Och framför allt; när nåt blev fel, vilket det ju blir då och då när man skriver kod, var det aldrig någon som dröjde på felet utan följdfrågan var alltid “och hur löser vi det?” – något jag tar med mig än idag.

2014 NOSTALGISK PRESSBILD WASABI WEB AB - JOHAN PALMFJORD - JOEL GUSTAFSSON

Pressbild från 2014 – Wasabi Web AB i Årets Unga Företagare i Sverige

Vad fick du lära dig?

Utan att gå in i detalj tekniskt så var det förstås sjukt mycket jag hann lära mig om allt kring webb och dess tech i praktiken – sånt man bara lär sig när man får jobba över hela kedjan – från sälj och design till produktionssättning och underhåll.

Det är verkligen inte alla bolag som ger den möjligheten. Utöver det tekniska har jag nog tagit med mig mycket kring hur man driver bolag, sköter kundkontakt och bör strukturera sitt arbetssätt. Det känns typ som jag skulle kunna starta en webbyrå själv. När jag tänker på det i efterhand är det coolt hur pass involverade vi anställda var på alla plan!

¨

Arbetsmiljö?

När jag började satt vi i vad som på typ 1700-talet var en gammal bordell. Golven lutade så pass på vissa ställen att man fick ha fötterna i golvet för att kontorsstolen inte skulle börja rulla och det var typ 35 grader där inne på sommaren.

Johan Palmfjord Frukost - Wasabi Web AB

Fredagsfrukost på Wasabi Web

Men sedan flyttade vi till Gamla Riksbankshuset och det var ju amaze – svalt, raka golv och väldigt centralt. Nice kontorsstolar, jag fick hur många skärmar jag ville och efter lite experiment med kaffemaskinen också bra kaffe.

Bästa minnet?

Kan vara när vi var i Barcelona och jag och Andreas, efter en ganska lång utekväll, hade ett säljmöte supertidigt. Ingen av oss hade väl sovit mer än ett par timmar, men vi tog oss igenom och det blev en kund i slutändan!

Barcelona - Wasabi Web

Wasabi Webs personalresa till Barcelona

Eller när vi launchade Lakritsrotens ehandel, det låg mycket jobb bakom men det gick bra och resultaten blev ju amazing (t.ex. 105% ökad försäljning)

Efter Wasabi Web, vad har du gjort sedan dess?

Jag har hunnit ganska mycket känns det som. Nu jobbar jag ju som fullstackutvecklare på ett startupet Hedvig som jag varit med på sedan strax efter starten. Innan det var jag på iZettle, bland annat medan det köptes upp av PayPal, och innan det ett foodtech-bolag.

Vid sidan av har jag startat eget (https://www.pogi.se) och gjort lite kul sidoprojekt genom det bolaget. Men jag är väldigt glad och tacksam att jag fått starta min karriär på Wasabi!

wasabi-web-pa-galan-for-arets-foretagare-i-sverige-i-stockholms-stadshus-1024x575-900x505

Wasabi Web i Gyllene Salen på galan Årets Företagare i Sverige

Vad har du tips för andra som är sugna på att praktisera eller testa lyckan för ett jobb på Wasabi Web?

Var genuin, lösningsorienterad och visa ditt driv!

Möt utvecklaren Johan – Om raketkarriären från Wasabi Web till Izettle och Hedvig

Fakta om Johan Palmfjord:
– En av Wasabi Webs första anställda
– Jobbat med Izettle (PayPal)
– Hedvig
– Favoritprojekt hos Wasabi Web: Lakritsroten – kul projekt med stor impact för kunden, som dessutom fick mig att börja gilla lakrits.

_ _ _

Vill du precis som Johan starta din raketkarriär hos Wasabi Web? 
Skicka din spontanansökan för praktik till info@wasabiweb.se 

Läs mer på: wasabiweb.se/karriar

skarmavbild-2021-03-09-kl.-17.22.30-1

Nyhetsbrev

Följ vad som händer på Wasabi Web

Få uppdateringar kring vad som händer på Wasabi Web och få de senaste nyheterna direkt i inkorgen. På så sätt riskerar du inte att missa något viktigt inom digital marknadsföring, design och säkerhet.

  • Prenumerera

Obligatorisk

Flera nyheter

Utmärkelser & media

Redo att öka er digitala försäljning?


Ange era kontaktuppgifter
så kontaktar vi er så snart vi kan

Obligatoriskt