Raketkarriären: från till praktikant till byråchef – möt Alexandra Svedström!

Alexandra Svedström tillhör den unika skara som var med redan 2015 på Wasabi Web. Följ med på hennes nostalgiska tillbakablick på Wasabi Web-tiderna, från praktikant till byråchef och ledamot i företagets styrelse! 

Raketkarriären: Från till praktikant till byråchef – möt Alexandra Svedström!

Alexandra! Du jobbade på Wasabi Web i nästan 4 år och var med och utvecklade nya affärsområden. Hur var det?

Alltså det är en sådan sjukt härlig resa! Det började med att jag pluggade min master inom kommunikation på Uppsala Universitet och ville testa på att jobba på byrå för att “få in en fot i branschen”, som de så fint heter. Av en slump hörde jag av mig till Nils och frågade om de fanns möjlighet för mig att praktisera inom marknadsföring en sommar. På den tiden var Wasabi Web mest fokuserade på webbutveckling, men jag fick trots det komma in och praktisera en sommar. Så sjukt glad att jag fick chansen även om behovet kanske inte ens fanns, haha!

Väl på plats fick jag hjälpa till med SEO (sökmotoroptimering) och statistik på Wasabis egna webbplats. Ganska snabbt började Andreas och Nils fundera på om det gick att göra samma sak fast för kunderna. Jag kommer så väl ihåg första gången Andreas sålde Wasabi Webs första SEO-analys. Vi var i eld och lågor och firade med en riktigt god kaffe i köket.

Efter det började vi successivt utveckla Wasabi Webs affärsområden och blev ganska snabbt riktigt starka inom digital marknadsföring. Vi tog fram löpande paket inom både SEO och content marketing, jobbade med Google Ads, sociala medier och copywriting. Vi tog in praktikanter och anställde inom vissa specifika områden. Det är något jag verkligen uppskattar med tiden på Wasabi Web. Att det fanns möjlighet att påverka och utrymme för kreativitet och nya idéer! Helt fantastiskt egentligen att det är möjligt att komma in som praktikant och tillslut får vara med och utveckla ett helt nytt affärsområde. Hur sjuukt är inte det!?

Raketkarriären: Från till praktikant till byråchef – möt Alexandra Svedström!

Tidig bild på Wasabi Web – då nyinflyttade till kontoret i Gamla Riksbankshuset.

Vad fick du lära dig?

Jag har egentligen lärt mig alla grunder inom digital marknadsföring och projektledning. Det var nog svårt att förstå det, där och då. Men såhär i efterhand kan jag verkligen säga att erfarenheterna från den tiden har gjort att min styrka idag är min bredd och att jag alltid försöker se den digitala helheten. Det är jag otroligt tacksam för.

Raketkarriären: Från till praktikant till byråchef – möt Alexandra Svedström!

AW på Wasabi Webs takterass där Alexandra firades att gå från praktikant till anställd!

Arbetsmiljö?

Haha, jag har aldrig skrattat så mycket som jag gjort när jag jobbade på Wasabi Web. Vi hade ett otroligt härligt team som ständigt peppade varandra. Det var lite som att ha en extra familj. Sedan var det inte fy skam att få sitta i en av Uppsalas finaste byggnader!

Raketkarriären: Från till praktikant till byråchef – möt Alexandra Svedström!

Bild från när VD:n Andreas för första gången presenterar gänget för nyfödde Love!

Bästa minnet?

Mitt bästa minne är såklart dagen som jag blev byråchef och produktionsansvarig. Det var fantastiskt roligt och en ära att få ta den rollen. Utöver det så är det alla våra underbara kick-offs vi hade tillsammans. När vi åkte Gokart, spelade padel, härliga middagar och 5-kamp i stadsparken. Det är sådana kvällar man kommer ihåg och minns.

Raketkarriären: Från till praktikant till byråchef – möt Alexandra Svedström!

Gänget efter en Wasabi Web-föreläsning på Spotify HQ i Stockholm.

Raketkarriären: Från till praktikant till byråchef – möt Alexandra Svedström!

Bild från UF-mässan där Wasabi Web delade ut #GeTillbaka-stipendiet ”Årets UF-Företagare” på 50.000 kr i aktiekapital.

Efter Wasabi Web, vad har du gjort sedan dess?

Efter Wasabi Web började jag började jobba på kommun som webbkommunikatör och idag är jag webbstrateg med fokus på extern webb och intranät. Är så otroligt tacksam över åren hos Wasabi Web eftersom de verkligen gjort att jag har en bred grund att stå på. Känner att den tiden har gjort att jag kan en del om ganska mycket.

Raketkarriären: Från till praktikant till byråchef – möt Alexandra Svedström!

Bild från Wasabi Webs Pokemon Go-event, tidig sommar 2016, som var det första Pokemon-eventet i Sverige. 

Raketkarriären: Från till praktikant till byråchef – möt Alexandra Svedström!

Vad har du tips för andra som är sugna på att praktisera eller testa lyckan för ett jobb på Wasabi Web?

Men jaa – våga, chansa och bara kör! Det är genom praktik och kontakter som man får in en fot i branschen. Vill du jobba på ett ställe där det finns möjlighet att göra skillnad och påverka så är Wasabi Web helt rätt. Har inte ångrat mig en millisekund att jag hörde av mig till Nils för 6 år sedan och frågade om praktikplats, det kan jag lova!

Raketkarriären: Från till praktikant till byråchef – möt Alexandra Svedström!

Kort fakta om Alexandra Svedström:

  • Suttit i Wasabi Webs styrelse
  • Pluggat kommunikation i Sydafrika och vid Uppsala Universitet
  • Jobbat med projekt som Taco Bar, Grammis och Sirius Fotboll
  • Favoritprojekt hos Wasabi Web: Apollo

_ _ _

Vill du gå i Alexandras fotspår? Join us! 
Skicka din spontanansökan för praktik till info@wasabiweb.se 

Läs mer på: wasabiweb.se/karriar

Raketkarriären: Från till praktikant till byråchef – möt Alexandra Svedström!

Nyhetsbrev

Följ vad som händer på Wasabi Web

Få uppdateringar kring vad som händer på Wasabi Web och få de senaste nyheterna direkt i inkorgen. På så sätt riskerar du inte att missa något viktigt inom digital marknadsföring, design och säkerhet.

  • Prenumerera

Obligatorisk

Flera nyheter

Utmärkelser & media

Redo att öka er digitala försäljning?


Ange era kontaktuppgifter
så kontaktar vi er så snart vi kan

Obligatoriskt