Om stipendiet #GeTillbaka

stipendiet-GeTillbaka-av-wasabi-web

Tillsammans med Ung Företagsamhet i Uppsala Län arrangerar för tredje året i följd den digitala byrån Wasabi Web stipendiet och samhällsinitiativet #GeTillbaka.

Uppsala närmar sig storstadsstatus med stormsteg. Samtidigt visar färska undersökningar att stadens ungdom inte tror att framtidens attraktiva jobb finns att hitta inom det lokala näringslivet. En viktig samhällsutmaning som låg till grund för att Wasabi Web, med initiativtagaren Nils Engvall i spetsen, år 2015 instiftade välgörenhetsfonden #GeTillbaka med avsikten att redan i gymnasieålder lyfta fram unga Uppsalaentreprenörer som på sikt kommer forma stadens företagsklimat.

#GeTillbaka – Sätter framtiden på kartan och säkrar regionens återväxt  

Huvudsyftet från startåret är detsamma – men priset har vuxit till en nationell angelägenhet. Nytt för i år att #GeTillbaka-projektet tagit in Sirius Fotboll, Upsala Nya Tidning och Företagarna Riks som medarrangörer, och prissumman växer till totalt 150.000 kr som ska delas ut under året.

I vår/sommar delas 50.000 kr ut för upprättande av aktiebolag i Uppsala till en gymnasieelev inom Uppsala län som drivit UF-Företag under året. I priset ingår också en finalistplats till den nationella tävlingen ”Stipendium till en ung entreprenör” för ytterligare 100 000 kr, som delas ut av organisationen Företagarna, i Stockholms stadshus den 13 oktober.

#GeTillbaka placerar sig därmed bland landets största stipendier för unga entreprenörer! 

Fakta om #GeTillbaka:

– Delas ut för tredje året i rad.

– Prissumman växer från 60.000 kr till totalt 150.000 kr under året.

– Pengarna vattenmärks för upprättande av ett aktiebolag inom 5 år.

– Ansökningen för stipendiet stängs den 21 april

– 1 maj spelas en allsvensk #GeTillbakamatch med Sirius, där #GeTillbaka står som stolt sponsor. Årets finalister presenteras i halvlek.

-Prisutdelning 11 maj direkt efter Vakna Uppsala, på Uppsala Konsert & Kongress

 

Tidigare stipendiater av #GeTillbaka:

Olivia Lönn – Vinnare av Årets UF-Företagare 2015.

Mathilda Karphed – Vinnare av Årets UF-Företagare 2016

 

Citat från arrangörer / involverade i #GeTillbaka:

“Företagarna drivs av att utveckla Sverige så att vårt land även i framtiden är en av de bästa länderna att leva, verka och bo i. Utvecklingen blir först möjlig när företagsamma människor når sin fulla potential och får förutsättningar att kunna lösa dagens och framtidens problem. Vi vill kunna överlämna ett land och ett samhälle till våra barn och barnbarn som vi är stolta över. Därför är det självklart för Företagarna att #GeTillbaka.”

Günther Mårder, VD – Företagarna

 

nils-engvall

“Det är kul att se hur priset har utvecklats på dessa tre år sen vi startade #GeTillbaka. Vinnaren lokalt i Uppsala får aktiekapital precis som förra årets vinnare Mathilda Karphed, men också en finalistplats i ett nationellt sammanhang och en chans att vinna ytterligare 100 000 kr på Företagargalan i Stockholms stadshus i Oktober som ni ingår i #GeTillbaka.”

Nils Engvall – Initiativtagare till #GeTillbaka, Partner/Head of market, Wasabi Web.

 

Sofi-Lahyani-om-getillbaka-stipendiet

”Som regionchef för Ung Företagsamhet i Uppsala län är det med stolthet jag ser att detta stipendium växer, att fler företagare engagerar sig i de ungas företagande och att fler inser vikten av förebilder för våra unga.  Forskning visar att de personer som drivit UF-företag på gymnasiet  oftare startar eget företag, tjänar bättre och har lägre arbetslöshet än andra” 

Sofi Lahyani – Regionschef, Ung Företagsamhet i Uppsala län.

”Vi vill vara partner till #GeTillbaka eftersom det är ett viktigt initiativ för att lyfta morgondagens stjärnor! De tidigare årens upplagor har vittnat om det och att det nu växer är extra kul att se. Vi kommer med spänning ta del av och rapportera om #GeTillbaka på uppsala.com som är samlingsplatsen för goda nyheter, företeelser, och människor som gör Uppsala till en bättre stad!”

Björn Hammar – Säljchef Kreativa Gruppen, UNT.

 

Michael-Lundgren-sirius-fotboll

“För mig är det självklart att vi ska vara partners i #GeTillbaka 2017. UF-företagen och vår ungdomsfotboll har många likheter, unga människor lär sig samarbeta och utvecklas som individer och samhällsmedborgare. Jag är övertygad om att UF-företagarna och vi kommer att mötas många gånger genom åren och ser ömsesidiga vinster i att de får kunskap om fördelarna med god samverkan mellan närings- och föreningslivet.” 

Michael Lundgren, Klubbchef i Sirius Fotboll.

 

mathilda-karphed-vinnare-av-arets-uf-foretagare

“Efter stipendiet jag vann som årets UF-företagare -#GeTillbaka instiftat av Wasabi web 2015, har jag fått lära känna fantastiska människor i näringslivet, fått en närmre och unik relation till mina mentorer där jag b.la. fått ta del av deras tips och erfarenheter. Det har gett mig en större inblick i näringslivet och entreprenörskap på riktigt. 

Stipendiet gav mig inte bara lycka. Det var ett slags bevis på att även jag kan, att min styrka ligger i min personlighet och utföranden mer praktiskt. Vilket jag försöker förmedla vidare till andra som kanske har mindre självförtroende eller som inte vågar tro på sig själv och sina drömmar. Att stipendiet lever vidare och växer tycker jag är så häftigt. Wasabi tror på ungdomar på riktigt! Jag är oerhört glad att få fortsätta ta del av #GeTillbaka nu och framöver.”

Mathilda Karphed, vinnare av Årets UF-Företagare i Uppsala Län 2016

 

#GeTillbaka filmer:

Nyhetsbrev

Följ vad som händer på Wasabi Web

Få uppdateringar kring vad som händer på Wasabi Web och få de senaste nyheterna direkt i inkorgen. På så sätt riskerar du inte att missa något viktigt inom digital marknadsföring, design och säkerhet.

  • Prenumerera

Obligatorisk

Flera nyheter

Utmärkelser & media

Redo att öka er digitala försäljning?


Ange era kontaktuppgifter
så kontaktar vi er så snart vi kan

Obligatoriskt