Trailer: Wasabi Web-Johan sprider gospeln om det magiska med programmering i utbildningsfilm!

Kodcentrum producerade under förra året i samarbete med Kunskapsmedia AB och Happyphant Production AB ”Kodning – en film om programmering” – som sträcker sig till programmeringsugna mellanstadie- och högstadieelever. Webbyråns egen utvecklare Johan Palmfjord var med på ett hörn (Vid 1:05) och instämde i elevernas entusiasm inför kodens kraft.

” – Jag började lära mig programmera när jag var 9 år på en programmeringskurs”, säger Emelie, 10 år, med självklar stämma.

Man behöver inte tillhöra en äldre generation för att förvånas över hur tidigt dagens skolbarn kommer i kontakt med programmering och lär sig verktyg för att utöva konstformen (ja) själva. Men faktum är att programmering sedan en tid tillbaka är självklara inslag i både mellan- som högstadiets läroplaner. Delvis som en naturlig reaktion på att samhället i så många avseenden organiseras utifrån digitala lösningar, men också för att från början väcka ungdomars intresse inför kodning och kanske till och med så ett tidigt frö om en framtida yrkesdröm.

Förstå din omvärld 

” – Förstår man kodning, så förstår man världen runt omkring sig.”

Tillsammans med Jonathan Nylander, lärare, Jenny Melander, mjukvaruingenjör och Julia Oskö, programmerare på Spotify, kompletterar Wasabi Webs Back-end utvecklare Johan Palmfjord barnens känslor om programmering. Alla var de rörande överens om att kunskap inom ämnet är a och o för att förstå sin omvärld och inneha makt att påverka den.

Inom kort publicerar vi hela intervjun som Kodcentrum gjorde med Johan, men redan nu kan du ovanför ta del en smakbit av samtalet.

Besök gärna även Kodcentrums hemsida och ta exempelvis reda på vad ett ”barnhack” är.

Blogginlägg skrivet av: Pär Brolin

Nyhetsbrev

Följ vad som händer på Wasabi Web

Få uppdateringar kring vad som händer på Wasabi Web och få de senaste nyheterna direkt i inkorgen. På så sätt riskerar du inte att missa något viktigt inom digital marknadsföring, design och säkerhet.

  • Prenumerera

Obligatorisk

Flera nyheter

Utmärkelser & media

Redo att öka er digitala försäljning?


Ange era kontaktuppgifter
så kontaktar vi er så snart vi kan

Obligatoriskt