Joel gick från Wasabi Web till H&M och Klarna

Wasabi Web AB grundades 2012. Joel Gustafsson tillhör den unika skara som var med från början, när våra kära webbyrå höll till in en spartansk källare. Inledningen på en utvecklarkarriär som sedan skulle ta honom till storföretag som H&M, Telia och Klarna. En sann success story in the making! 

Joel gick från från Wasabi Web till H&M och Klarna

Joel! Du jobbade på Wasabi Web i över 4 år, och var med sedan starten av företaget. Berätta hur var det!

Fruktansvärt roligt och lärorikt! Jag är väldigt tacksam för resan vi gjorde tillsammans från ett gäng unga grabbar i en liten källare till en av Uppsalas större och framförallt bästa webbyrå ;). Det var så klart inte alltid en dans på rosor men de utmaningar och motgångar som vi kämpade oss genom tillsammans har format mig väldigt mycket när det kommer till det professionella.

Raketkarriären: Från till praktikant till byråchef – möt Alexandra Svedström!

Gruppbild på Wasabi Web – Då nyinflyttade till kontoret i Gamla Riksbankshuset.

Vad fick du lära dig?

Allt! Lite skämtsamt men också väldigt ärligt. På Wasabi lärde jag mig både frontend- och backend-utveckling, A/B-testning, Google Analytics och kanske framförallt hur man är en bra kollega. Åren på Wasabi Web formade mig mycket och jag har fortfarande väldigt stor nytta av allt jag lärde mig under den perioden.

wasabi-web-pa-galan-for-arets-foretagare-i-sverige-i-stockholms-stadshus-1024x575-900x505

Bild på Årets Unga Företagare i Sverige i Stockholms Stadshus. 

Arbetsmiljö?

Jag var ju med från starten på resan i en liten och trång kontorslokal fram till flytten till Gamla Riksbankshuset på gågatan. Arbetsmiljön skiljde sig så klart mycket under den resan men det som stod ut för mig är kulturen som man lyckats bevara under resans gång. Aldrig har jag haft så roligt på jobbet och känt mig så trygg med mina kollegor som på Wasabi. För mig är det just det som sticker ut med Wasabi Web, en plats där man både kan växa professionellt men även som person. Många av mina kollegor från Wasabi ser jag fortfarande som nära vänner.

Joel gick från från Wasabi Web till H&M och Klarna

Bästa minnet?

Har så väldigt många fina minnen från åren på Wasabi men det som sticker ut måste nog vara en period då jag och några kollegor kom in till kontoret klockan 7 varje morgon för att spela FIFA och äta frukost tillsammans i någon timme innan arbetsdagen startade. Då hade vi så roligt tillsammans på kontoret att det inte var några konstigheter att komma in extra tidigt bara för gemenskapen eller stanna kvar efter jobbet för att umgås. Om jag någonsin får uppleva liknande på ett företag kommer jag att vara nöjd!

Johan Palmfjord Frukost - Wasabi Web AB
Skärmavbild 2021-03-25 kl. 11.50.02
Raketkarriären: Från till praktikant till byråchef – möt Alexandra Svedström!

AW på Wasabi Webs takterass i Gamla Riksbankshuset.

Efter Wasabi Web, vad har du gjort sedan dess?

Efter Wasabi ville jag fördjupa mig och bredda mig ännu mer i systemutveckling och började därför studera systemvetenskap på Uppsala Universitet. I samma veva började jag även att jobba med konverteringsoptimering hos Conversionista. Där jobbade jag framförallt med A/B-testutveckling åt kunder som ICA, Telia, Länsförsäkringar m.fl. Efter Conversionista gick jag vidare till Knowit där jag har jobbat som konsult hos framförallt H&M med deras hemsida samt H&M-gruppens andra brands (som Weekday, COS, Monki, m.fl). Nyligen blev det klart att jag kliver av från H&M för att påbörja nya äventyr på Klarna där jag kommer att jobba med Klarnas checkoutlösningar.

Skärmavbild 2021-03-31 kl. 16.47.19

Joel Gustafsson med Nils Engvall på Företagargalan i Uppsala där Wasabi Web fick utmärkelser i:
Årets Samhällsinsats, Årets Komet och Årets Unga Företagare.

Vad har du tips för andra som är sugna på att praktisera eller testa lyckan för ett jobb på Wasabi Web?

Kör! Jag är evigt tacksam att jag startade min karriär på Wasabi Web och mycket av det jag lärde mig då har jag stor nytta av idag.

Joel gick från från Wasabi Web till H&M och Klarna

Korta fakta om Joel Gustafasson:
– En av Wasabi Webs första anställda
– Jobbat med HM.se
– Klarna
– Telia
– Favoritprojekt hos Wasabi Web: Kvinnofridslinjen

_ _ _

Vill du gå i Joels fotspår? Join us! 
Skicka din spontanansökan för praktik till info@wasabiweb.se 

Läs mer på: wasabiweb.se/karriar

Joel gick från från Wasabi Web till H&M och Klarna

Nyhetsbrev

Följ vad som händer på Wasabi Web

Få uppdateringar kring vad som händer på Wasabi Web och få de senaste nyheterna direkt i inkorgen. På så sätt riskerar du inte att missa något viktigt inom digital marknadsföring, design och säkerhet.

  • Prenumerera

Obligatorisk

Flera nyheter

Utmärkelser & media

Redo att öka er digitala försäljning?


Ange era kontaktuppgifter
så kontaktar vi er så snart vi kan

Obligatoriskt