Intervju med Årets UF-Företagare 2015 - Olivia Lönn

Den 10 april stänger nomineringen för Årets UF-Företagare 2016. Vi tog pulsen på förra årets vinnare Olivia Lönn om hennes erfarenheter och hennes bästa tips till kommande finalister.

Under 2015 blev du den första vinnaren av stipendiet ”Årets UF-Företagare”. Varför tror du att du vann?  

Jag tror att jag vann för jag visade att motgångar gjort mig starkare, att jag har ett starkt inre driv, en målmedvetenhet och att jag utvecklats otroligt mycket under kort tid, både som person, företagare och värderingsmässigt. Eftersom Not Alone UF:s mål var tydliga och stora redan från start krävdes det stort engagemang och ledarskap från min sida vilket jag också tror bidrog till min vinst.

 

Vad är ditt starkaste minne från upplevelsen att delta i processen för att vinna Årets UF-Företagare?

Jag minns hela processen som otroligt rolig, stressigt och prestationskrävande. Mycket av sista terminen i skolan gick åt till stort och hårt arbete kring alla bidrag till själva mässan. Men efter det, bara kvällen innan som bidragen till Årets UF-Företagare skulle vara inskickade bestämde jag mig för att vara med och tävla, men nu handlade denna tävling bara om mitt egna presterande, vilket var lite läskigt. Men eftersom jag är lite av en perfektionist med stort driv så tog jag detta som en utmaning, och det slutade ju bra!

 

Vad var det bästa med att vinna priset?

Det bästa är känslan. Jag kommer verkligen ihåg hur stolt jag var över mig själv, och att jag kunde känna att mycket av mitt hårda arbete lönade sig, inte bara för mitt företag utan också för mig själv. Jag gick igenom mycket privata utmaningar vid sidan om skolan, så i efterhand förstår jag inte hur jag orkade. #GeTillbaka har gett mig så mycket, mer än vad jag kunnat tro!

Vad kan du ge för tips till årets UF-företagare som ska tävla om priset och pitcha inför juryn?

Mitt främsta tips är att man ska vara sig själv. Man ska vara ödmjuk, och driven. Man ska tro på sig själv för annars kommer ingen annan heller tro på dig. Och lägg tid och engagemang på ditt arbete, du kommer vinna så mycket bara på det! De människor som har ett naturligt driv tror jag oavsett vinst kommer gå långt!

Är du Årets UF-Företagare 2016?
Ansök för 50.000 kr – nomineringen stänger 10 april.

Nyhetsbrev

Följ vad som händer på Wasabi Web

Få uppdateringar kring vad som händer på Wasabi Web och få de senaste nyheterna direkt i inkorgen. På så sätt riskerar du inte att missa något viktigt inom digital marknadsföring, design och säkerhet.

  • Prenumerera

Obligatorisk

Flera nyheter

Utmärkelser & media

Redo att öka er digitala försäljning?


Ange era kontaktuppgifter
så kontaktar vi er så snart vi kan

Obligatoriskt
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.