Hur skapar man en Google API-nyckel för Google places?

 • Google
 • Lästid: 3 minuter

Skapa en Google API-nyckel för att kunna använda Google Places på er hemsida. Webbyrån Wasabi Web guidar er till hur man gör. Med produkten Google Maps kan ni lägga till en karta på hemsidan. Där kan ni t.ex markera ut er besöksadress så att det blir lättare att hitta. För att förbättra besökarens upplevelse ytterligare kan du även lägga till produkten Google Places. Det ger en mer interaktiv användarupplevelse och det går att addera fler detaljer till de ställen man märker ut. För att skapa en API-nyckel får Google Places måste ni först ha ett Google-konto och Google Maps. Följ vår steg för steg guide för Google Maps.

Behöver ni ytterligare hjälp med att skapa en snygg hemsida kan ni kontakta Wasabi Web, webbyrån i Uppsala och Stockholm.

 

Skapa en Google API-nyckel för Google Places  

 1. För att skapa en API-nyckel börjar ni på Googles hemsida. https://cloud.google.com/maps-platform/.
 2. Logga in med ert Google-konto. Google Places är en tilläggsprodukt till Google Maps, så ni bör ha skapat ett Google-konto och gjort inställningarna för Maps redan.
 3. Välj Places och klicka på Continue
 4. Ange ett valfritt namn på projektet/hemsidan
 5. Eftersom att ni redan har skapat ett Google-konto bör ni redan ha angivit kontaktuppgifter och kontouppgifter för Maps. Om ni har ett godkänt Billing Account kan ni klicka er vidare direkt till API-nyckeln. Annars kan ni välja Create Billing Account för att ange uppgifterna.
 6. Klicka i HTTP, välj Add new item, ange domänerna och klicka på Save.
  Klart!

API-nyckeln kopierar ni sen och lägger till i er hemsidesdesign. Verkar det krångligt?
Vi skapar webbar dagligen! Kontakta webbyrån Wasabi Web om du vill ha hjälp med din webbproduktion eller andra tjänster inom digital marknadsföring.

Nyhetsbrev

Följ vad som händer på Wasabi Web

Få uppdateringar kring vad som händer på Wasabi Web och få de senaste nyheterna direkt i inkorgen. På så sätt riskerar du inte att missa något viktigt inom digital marknadsföring, design och säkerhet.

 • Prenumerera

Obligatorisk

Flera nyheter

Utmärkelser & media

Redo att öka er digitala försäljning?


Ange era kontaktuppgifter
så kontaktar vi er så snart vi kan

Obligatoriskt