Hur skapar man en Google API-nyckel för Google Maps?

Med en Google API-nyckel kan ni lägga till en interaktiv karta från Google Maps på er hemsida. Webbyrån Wasabi Web guidar er till hur man gör. En karta kan t.ex passa bra på er Kontakt eller Om-oss sida. Vill ni förbättra upplevelsen ytterligare kan ni även ansluta tilläggsprodukt Google Places. Se Wasabi Webs steg för steg guide för Google Places. Behöver du ytterligare hjälp med att skapa en snygg hemsida kan du kontakta Wasabi Web, webbyrån i Uppsala och Stockholm.

Skapa en Google API-nyckel för Google Maps

  1. Gå in på Google Cloud Platform Console och klicka på Get started
  2. Om ni har ett befintligt Google konto kan ni logga in med det, annars går det bra att skapa ett nytt.
  3. Klicka på menyn och därefter APIs & Services -> Library -> Maps JavaScript API -> Klicka på aktivera.
  4. Klicka på menyn och därefter APIs & Services -> Credentials -> Create credentials -> API key
  5. Kopiera API nyckeln och navigera till WordPress under menyvalet Options -> Settings -> Google API -> API Google key och klistra in API nyckeln i de fältet, avsluta genom att klicka Uppdatera.
  6. Gå tillbaka till Google Cloud Console.
  7. Klicka på menyn och därefter APIs & Services -> Credentials -> den nyckel som skapades i listan under API Keys. Där finns en sektion ”Set an application restriction”, klicka i ”Websites”. Då dyker en sektion under som heter ”Website restrictions”, klicka på den blå knappen ”ADD” och ange er domän likt detta mönster: *.domän.se/* och lägga också till https://domän.se/* . Det ska se ut som ex. *.wasabiweb.se/* och https://wasabiweb.se/* och därefter ”SAVE”.
  8. Om ni använder ett befintligt Google konto där ni redan har fyllt kontouppgifterna kan ni hoppa över det här steget. Annars klickar ni på menyn och därefter Billing och följer guiden för att aktivera ert Billing Account. Kontaktuppgifterna samt kontouppgifterna kommer behöva fyllas i nästkommande steg och klicka därefter på Start My Free Trial. Obs! Prövoperioden är 2 veckor, därefter måste ni själva aktivt logga in och meddela att ni vill fortsätta att använda tjänsten mot kostnad. Ni kommer att få frågan om att hjälpa Google och svara på några frågor, men det är inget måste så det går att välja Skip och sedan Next för att komma vidare till Google API-nyckeln.
  9. Klart!

Begränsningar

Det är gratis om man inte överstiger 28.500 kartvisningar/månad, då börjar det kosta pengar. Därför är man tvungen att lägga in en betalmetod när man skapar kontot/API-nyckeln.

Webbproduktion är vår vardag. Varmt välkommen att kontakta oss på Wasabi Web om ni behöver en ny hemsida, e-handel eller andra tjänster inom digital marknadsföring.

Nyhetsbrev

Följ vad som händer på Wasabi Web

Få uppdateringar kring vad som händer på Wasabi Web och få de senaste nyheterna direkt i inkorgen. På så sätt riskerar du inte att missa något viktigt inom digital marknadsföring, design och säkerhet.

  • Prenumerera

Obligatorisk

Flera nyheter

Utmärkelser & media

Redo att öka er digitala försäljning?


Ange era kontaktuppgifter
så kontaktar vi er så snart vi kan

Obligatoriskt