Hur ser framtidens internet ut? Webbyrån förklarar

html5_sticker

Webbyråns VD Andreas debuterar på bloggen.

Tänkte att det var dags att presentera mig själv och vad jag gör. Andreas heter jag och är en av grundarna till Wasabi Web. Min främsta position på webbyrån är att hålla kundkontakt och att ta fram våra webbplatser efter designen är “färdig”.

Sedan vi startade webbyrån Wasabi Web vintern 2010, har de hänt oerhört mycket rent tekniskt sätt. Många nya tekniker har tillkommit som HTML5, CSS3, RWD m.m. Men precis som alltid med ny teknik, så finns det dom som tänker: “Vi har använt samma teknik i 10år, varför ska man byta ut något som har funkat så bra i alla tider”. Det finns många svar på den frågan, men framförallt så medför nya tekniker bättre sätt att utföra saker och ting på. Med HTML5 kommer de offline appar, local storage taggar och underbara sätt att struktuera upp sin kod på, och samtidigt ökas page-rankningen på sökmotorerna. HTML5 är här för att stanna så det är defintivt dags att börja använda det om man inte redan gör det. En sak som ni säkert har märkt är att webbyrån erbjuder RWD (Responsive Web Design) i våra produktioner. Vi använder ett antal olika ramverk för detta, Foundation av Zurb, Skeleton, Zen Grids m.m. Grunden i alla dessa grids är att hemsidan skalar sig beroende på skärmens upplösning. Besöker du hemsidan via en dator så beter den sig på ett sätt och via telefonen på ett annat. Testa att ändra storlek i ditt webbläsarfönster och se hur layouten förändras. Men (!) bara för att man använder RWD så innebär det inte att man alltid per automatik är i framkant, då områden som användarvänlighet, även känt som UX (User Experience Design) och enkelhet är delar man verkligen bör ta på allvar för att ha en hemsida ska leverera de omsättningsmål man sätter upp internt. Under hela oktober har vi på Sveriges trevligaste Webbyrå ett erbjudande där vi kan se över ert företags nuvarande statistik och ge förslag till åtgärder. Kontakta oss så bokar vi in en tid för detta. Mvh Andreas – Stolt VD på Sveriges bästa webbyrå.

andreas

Nyhetsbrev

Följ vad som händer på Wasabi Web

Få uppdateringar kring vad som händer på Wasabi Web och få de senaste nyheterna direkt i inkorgen. På så sätt riskerar du inte att missa något viktigt inom digital marknadsföring, design och säkerhet.

  • Prenumerera

Obligatorisk

Flera nyheter

Utmärkelser & media

Redo att öka er digitala försäljning?


Ange era kontaktuppgifter
så kontaktar vi er så snart vi kan

Obligatoriskt