Argument att skaffa SSL

Vad är SSL?

SSL är en teknik som motverkar risken för intrång och hackningsförsök på hemsidor genom att kryptera all trafik som sker på webbplatsen. Besökaren på webbplatsen kan på så vis utan minsta oro för att deras personliga uppgifter såsom personnummer eller kontokortsuppgifter tryggt genomföra en säker transaktion i er webbshop eller att fylla i ett kontaktformulär, utan att oroa sig för att någon snor uppgifterna.

SSL =  Hänglås på hemsidan och registrerad som säker.

Bildexempel med SSL:

Argument att skaffa SSL

Bildexempel utan SSL:

Argument att skaffa SSL

Därför bör din sajt ha SSL

 • Du bryter eventuellt mot lagen utan SSL
  GDPR lagen sätter hårdare krav på dig som företag att förbättra dataskyddet och förhindra databedrägerier, böterna är höga om man inte ser till att säkra upp sig på rätt sig genom att ha en bra säkerhetslösning med hosting och krypteringen SSL så säkrar man upp sig ordentligt.

 

 • Man kan få böter utan SSL
  Böterna är 4 % av företagets totala omsättning, eller upp till 20 miljoner euro, vilket kan sätta företag i konkurs. Man kan läsa mer om detta på Europeiska Kommissionens hemsida.

 

 • Du blir straffad av Google utan SSL
  Ur ett Google perspektiv är det väldigt viktigt att ha SSL då det ökar rankningen på Google, dvs att din webbplats dyker högre upp om man googlar tex “Bygga altan i Uppsala”.

 

 • Google markerar dig som ej säker webbplats utan SSL
  Google har även i samarbete med Firefox meddelat att man under 2017, kommer börja markera i en googling vilka webbplatser som inte har SSL. Dessa webbplatser kommer då markeras som icke-säkra, vilket innebär att trafiken kommer att minska vilket ger mindre affärer – samtidigt som sjunker i rankningen på Google.

 

 • Du kan bli hackad utan SSL
  sajt-som-blivit-hackad-pga-att-den-inte-hade-SSL

 

 • Du tappar försäljning utan SSL (ehandel)
  Har du en webshop idag så är det av otroligt stor vikt att du har SSL då många som handlar idag i en webbshop som vill se att kortuppgifter inte har hamnar i fel händer. Detta blir extra viktigt enligt GDPR lagensom träder i kraft 25 maj 2018.

 

 • Secure hosting SSL för 999 kr/mån ger dig säkerheten och ett webbhotell att lita på
  Våra tjänster gällande drift är inte en hostinglösning, utan en säkerhetslösning med hosting (webbhotell). I driftpaketen inkluderas också en servicenivå som gör att du som kund får snabb hjälp av vår kundtjänst.

Nyhetsbrev

Följ vad som händer på Wasabi Web

Få uppdateringar kring vad som händer på Wasabi Web och få de senaste nyheterna direkt i inkorgen. På så sätt riskerar du inte att missa något viktigt inom digital marknadsföring, design och säkerhet.

 • Prenumerera

Obligatorisk

Flera nyheter

Utmärkelser & media

Redo att öka er digitala försäljning?


Ange era kontaktuppgifter
så kontaktar vi er så snart vi kan

Obligatoriskt
Vi använder reCaptcha för att undvika få in spam.