Årets #GeTillbaka-stipendium har delats ut!

2019 års #GeTillbaka-stipendiater gick i teknologins anda med visioner sträcker sig från jorden ända upp till rymden! De hyllades med en galakväll i Stockholms Stadshus. Där fick de ta emot sina pris under högtidliga former.

Årets #GeTillbaka-stipendium har delats ut!

2019 års #GeTillbaka-stipendiater Assiye Süer och Hamza Qadoumi. Foto: Emma Ekstrand

Under #GeTillbakas jurydag 2019 fick samtliga 10 finalister pitcha sina projekt. Till slut stod 2 vinnare klara. Assiye och Hamza står inte bara bakom stora drömmar och mål. De har även visat att de kan göra drömmar till verklighet. Vilket resulterade i en mycket imponerad jury.

Rymdexperten som vill bli störst i Sverige

 

Årets #GeTillbaka-stipendium har delats ut!

Pristagaren Assiye Süer var märkbart rörd när hon berättade om sitt mål under prisceremonin.

− Mitt mål är att bli störst i Sverige. Det här priset är ett viktigt steg på vägen.

Assiye har grundat företaget Swedish Space Technologies. De använder rymdteknik för att skapa nya och förbättra existerande produkter. Utöver det har hon också grundat förbundet Astronomisk Ungdom. Som idag är det största nätverket i Sverige för ungdomar med rymdintresse. Assiye har också lärt unga om rymden i Hjärnkontoret på SVT och driver en blogg på samma ämne. Dessutom har hennes passion resulterat i vinsten av innovationspriset SKAPA i kategorin för unga innovationer.

Foodtech-entreprenören bakom Ecobloom

#GeTillbaka-stipendiets andra vinnare, Hamza Qadoumi, var även han väldigt glad för sitt pris. − Det här priset betyder oerhört mycket. Vi vill att flera ska förstå potentialen i urbana odlingar. Det här priset gör att  vi kan utbilda fler fortare, berättade han från scenen.

Årets #GeTillbaka-stipendium har delats ut!

Hamza driver företaget Ecobloom som startades som en del av KTHs innovationsprogram. Han och hans team har tagit sin vision vidare bla genom att ta fram produkten Ecogarden. Ett akvaponiskt miniatyrväxthus.

Ecogarden är en kompakt odlingsbox där vattnet cirkuleras mellan växt och fisk. Processen styrs helt via en app. Produkten är en del i Ecoblooms affärside. Som går ut på att ge alla möjligheten att odla grönsaker och örter hemma i ett ekologiskt och klimatsmart system. Idéen är starkt bidragande till hållbarheten. Det på grund av att produkten är ett komplett ekosystem i sig. Som konsekvens bidrar det till att minska åtgången av vatten som används vid vanlig odling. Men även att minska transporter av örter och grönsaker. I tillägg till #GeTillbaka-stependiet kan Hamza stoltsera med titeln ”Sveriges Studententreprenör 2019”. Som han utsågs till tidigare i år av Entreprenörsskapsforum och Tillväxtverket.

Med den här bakgrunden är det inte svårt att förstå att båda stipendiaterna är prisbelönta. Under 2019 har de fått ytterligare en utmärkelse när de valdes de ut som 2 av ”103 unga idéer”. Listan presenteras årligen av tidningen Företagaren och uppmärksammar unga entreprenörer med nytänkande idéer.

 

Årets #GeTillbaka-stipendium har delats ut!
Prisutdelarna var initiativtagaren Nils Engvall, marknadschef på webbyrån Wasabi Web samt Cadi Costivana, partneransvarig på SJ. Tillsammans belönade de Assiye och Hamza under galakvällen. Vinsterna består av varsin check på 25 000 kronor och ett års fria tågresor med prispartnern SJ.

 

Initiativstartaren Nils Engvall om drivkraften bakom #GeTillbaka

#GeTillbaka

#GeTillbaka är webbyrån Wasabi Webs välgörenhetsinitiativ som startades 2015. I egenskap som unga entreprenörer har grundarna Andreas och Nils skapat ett stipendium tillsammans med olika partners för att främja entreprenörsskap bland unga. 2017 blev projektet nationellt och arrangeras tillsammans med Företagarna.

Stipendiets syfte är att uppmärksamma Sveriges unga, duktiga entreprenörer. Med sina företag eller projekt ska stipendiaterna verka som förebilder och ledare inom ungt entreprenörskap och hållbarhet. Stipendiet delas ut av Wasabi Web, Företagarna och SJ.

Tidigare projekt via #GeTillbaka är:

– Stipendiet ”Årets Unga programmerare” med Förbundet för unga forskare.
– Stipendiet ”Årets UF-Företagare” med Ung Företagsamhet.
– ”Stipendiet för unga företagare i Sverige” med Företagarna

Läs mer på www.getillbaka.se

Nyhetsbrev

Följ vad som händer på Wasabi Web

Få uppdateringar kring vad som händer på Wasabi Web och få de senaste nyheterna direkt i inkorgen. På så sätt riskerar du inte att missa något viktigt inom digital marknadsföring, design och säkerhet.

  • Prenumerera

Obligatorisk

Flera nyheter

Utmärkelser & media

Redo att öka er digitala försäljning?


Ange era kontaktuppgifter
så kontaktar vi er så snart vi kan

Obligatoriskt
Vi använder reCaptcha för att undvika få in spam.