Wasabi Web presenterar

Verkstadsgruppen

Verkstadsgruppen

Kundcase

Verkstadsgruppen är en verkstad med en stark betoning på arbetsglädje och personlig service. Sedan starten 2009 har de prioriterat att alltid sätta kunden i fokus, vilket innebär att det ska vara enkelt att boka en tid och att tillgängliga tider snabbt erbjuds. Med 22 engagerade anställda och fyra verkstäder strävar Verkstadsgruppen efter att spegla öppenhet och ärlighet i hela sin verksamhet.

När Verkstadsgruppen vände sig till Wasabi Web hade de flera förhoppningar för vårt samarbete. De önskade en samlad webbplats där allt är lättillgängligt för kunderna, en ny och fräsch grafiskdesign som speglar deras varumärke, och en enkel och användarvänlig webbplats oavsett kundernas kunskapsnivå om bilar. Dessutom ville de betona sin starka lokala förankring.

Utmaning

Projektet med Verkstadsgruppen innebar flera utmaningar. Med verkstäder spridda över olika platser var en av de stora utmaningarna att skapa en enhetlig och tydlig varumärkesidentitet. En ytterligare utmaning var att skapa en plattform för att attrahera rätt anställda som passar in i företagets värderingar och arbetskultur. Vidare behövde vi hitta ett sätt att kommunicera tydligt kring ett varumärke trots att verksamheten består av flera verkstäder på olika geografiska platser.

Lösning

Vi skapade en samlad och enhetlig webbplats för alla verkstäder. Genom att ha all information på en central plats kan kunder enkelt hitta vad de söker, vilket bidrar till en starkare varumärkesidentitet. Vi utvecklade en konsekvent grafisk profil och ett enhetligt budskap som genomsyrar hela webbplatsen och all kommunikation. För att stärka den lokala förankringen arbetade vi med SEO för att säkerställa att Verkstadsgruppen syns i lokala sökresultat. Detta ökar chanserna att lokala kunder hittar och väljer Verkstadsgruppen. Den nya webbplatsen är designad med enkelhet i åtanke, vilket gör den lättnavigerad oavsett användarens tekniska kunskaper. Detta inkluderar en enkel bokningsfunktion som gör det lätt för kunder att hitta och boka tider snabbt. Vi implementerade funktioner på webbplatsen som underlättar för potentiella anställda att söka jobb, samt en tydlig presentation av företagets kultur och värderingar för att attrahera rätt kandidater.

Resultat

Genom dessa åtgärder har Wasabi Web inte bara adresserat utmaningarna utan även hjälpt Verkstadsgruppen att stärka sitt varumärke, förbättra kundupplevelsen och attrahera nya talanger.

Se Verkstadsgruppens grafiska profil här.

  • Ny webbplats
  • SEO-analys
  • Drift & Support
  • Ny grafisk identitet
  • AI-genererade bilder
Avslappnad stämning med ett brinnande intresse för att göra mina förväntningar så bra som möjligt, vilket de överträffade ordentligt med slutresultatet! Tack alla inblandade på Wasabi Web!
Johan Nelin
Ägare, Verkstadsgruppen

Intresserad?

Klicka nedan för att kontakta webbyrån Wasabi Web för att skapa motsvarande produktion.

Utmärkelser & media

Redo att öka er digitala försäljning?


Ange era kontaktuppgifter
så kontaktar vi er så snart vi kan

Obligatoriskt