Wasabi Web presenterar

Global Matkultur

Global Matkultur

Kundcase

Global Matkultur är ett projekt som består av informationsinsatser av kulturhistoriska inslag som inkulderar mat, dryck och måltider. Global Matkultur är den första samlingsplatsen att framhäva olika traditionella mathistorier genom att lyfta äldre tekniker förknippade med mat, med hjälp av personer från alla världens hörn. Syftet med projektet är även att öka kontakten mellan personer som har sina rötter utanför Sverige och lokala småskaliga matproducenter – för att skapa positiva effekter med en samlad kokbok i spetsen.

Under 2023 vann Wasabi Web stolt hem uppdraget att skapa en webbplats som framför det viktiga och unika matprojektet på bästa sätt!

Utmaning

Några av de utmaningar som synliggjordes på den inledande workshopen tillsammans med Wasabi Web var att lyckas paketera projektet i ett digitalt format som framför känslan av projektet. Det var även viktigt att webben följer en struktur som är användarvänlig och anpassad efter att alla ska ha möjlighet att navigera på ett enkelt sätt. Webben ska också inkludera någon form av möjlighet att skicka in förslag på recept till kommande kokbok.  

Global matkultur

Lösning

Wasabi Web skapade en webbplats i produkten WW plattform med ett gediget arbete bakom. Webben designades utifrån de önskemål som framfördes under inledande workshopen och lanserades med finess. Informationen paketerades med hjälp av en tilltalande design som skapade en lättnavigerad struktur. Som pricken över i:et togs ett formulär fram som ger besökare möjlighet att lämna sina receptförslag direkt på webben, smidigt! 

För att ytterligare förstärka den digitala närvaron, kompletterades webbplatsen med en strategi för sociala medier som stärkte varumärkets digitala närvaro. Wasabi Web skapade ett dokument liknande ett schema, vilket gav en tydlig plan med både inspiration och struktur för organiska sociala medieinlägg. Målet var att engagera besökare genom att bland annat ta fram relevanta temadagar som även var passande att marknadsföra. Genom att skapa en detaljerad redaktionell plan inkluderande datum och tid för publicering, passande bildtexter med emojis, hashtags och syftet med varje inlägg.

Resultat

Wasabi Webs arbetsinsats gav ett resultat som sätter Mat Kultur på kartan och framför det nya projektet på ett tilltalande vis. En del av arbetsresultatet kan du se genom att besöka den nya inbjudande webben som kryddats med influenser av matvärldens alla hörn och kanter. 

  • Webbplats producerad av Wasabi Web
  • Användarvänlig och snygg paketering
  • Lyckats spegla den efterfrågade känslan på webben
marloesmeijergunnarohrnell20230727-9848wvs
Tack för att ni har skapat Global Matkulturs finfina webbsida som ser inbjudande ut och hoppas kommer inspirera många att skicka in sina recept och bli en del av kokboken. Ni har ett entusiastiskt team, svarar snabbt, är trevliga och riktiga proffs.
Marloes Öhrnell
Grundare, Global Matkultur.

Intresserad?

Klicka nedan för att kontakta webbbyrån Wasabi Web för att skapa motsvarande produktion som Global Matkultur.

Utmärkelser & media

Redo att öka er digitala försäljning?


Ange era kontaktuppgifter
så kontaktar vi er så snart vi kan

Obligatoriskt
Vi använder reCaptcha för att undvika få in spam.