BO Måleri

BO Måleri

Kundcase

Bolaget BO Måleri är ett väletablerat måleriföretag med rötterna i Uppsala som är kända för sitt genuina hantverk och yrkeskunnande. När BO Måleri ville förnya sin webbsida fick webbyrån Wasabi Web äran att vara med och bidra till ett färggladare Uppsala!

Uppdraget innebar att skapa en webbplats med modern design, skriva nya texter utifrån vad potentiella kunder faktiskt söker efter på Google och löpande insatser med digital marknadsföring i form av SEO och Google Ads-annonsering samt drift och fortsatt support av bomaleri.se i vårt webbhotell.

 

Utmaning

Syftet med webben var att förmedla BO Måleris långa erfarenhet och breda yrkeskunskap, men även att inspirera Uppsalaborna till att förverkliga sina renoveringsdrömmar. Målsättningen var således att webbplatsen skulle vara affärsdrivande och leverera nya kunder och uppdrag till BO Måleri.

Det fanns ett tydligt mål som togs fram i vår workshop, vilket var att förknippas med trygghet, få in fler offertförfrågningar från privatpersoner samt att synas på 1:a sidan på Google under sökord som t.ex. ”målare uppsala”.

Lösning

Med hjälp av ett helhetstag kring både utformning av webb, SEO och uttryckssätt tog Wasabi Web fram en ny hemsida byggd i webbyråns produkt WW Platform med lika delar lekfull design och sökordsoptimerad copy som drivande Call to action-innehåll. så att kunden lätt skulle kunna få kontakt med BO Måleri.

Besök hemsidan producerad av Wasabi Web här.

Resultat

Den nya webbsidan lanserades i november och BO Måleri var redan då mycket nöjda med resultatet. Några månader senare blev webben en stor succé även vad gäller konverteringar, det vill säga antalet besökare som kontaktat och anlitat företaget. Den nya hemsidan har genererat många leads och bokade jobb, så många att BO Måleri i skrivande stund fått nyanställa tre målare till för att kunna hålla jämna steg med de inkommande förfrågningarna.

Wasabi Webs Kundzon gör det också möjligt för BO Måleri att mäta och analysera webbsidans och den digitala marknadsföringens resultat. I slutändan handlar ett nytt webbprojekt om en sak. Det ska generera tillbaka mer intäkter än vad projektet kostade att ta fram!

  • Lekfull copy som sticker ut i branschen.
  • Strukturerat SEO-arbete med chans till rankning på ett stort antal sökord.
  • Glad design med inspirerande bilder.

500

Klick per månad i genomsnitt via Google Ads-annonseringen.

Topp 10

Placering på Google för sökordet "måleri uppsala" inom 6 månader efter lansering.

100 000

Exponeringar per månad tack vare SEM-arbetet.

Supernöjda. Vi har fått hjälp med att komma upp på Google och fått en superfin hemsida. Sedan lansering har vi fått ca 8 förfrågningar i veckan.
Håkan Oscarsson
BO Måleri

Intresserad?

Klicka på knappen för motsvarande produktion av webb, texter, digital marknadsföring som BO Måleri.

Utmärkelser & media

Redo att öka er digitala försäljning?


Ange era kontaktuppgifter
så kontaktar vi er så snart vi kan

Obligatoriskt