Googles Core-uppdatering: Vad innebär det för din webb?

Om din webbplats nyligen har sett en plötslig nedgång i trafik eller försämrad synlighet i sökresultaten, kan Googles senaste Core-uppdatering vara orsaken. I mars 2024 rullade Google ut en omfattande uppdatering som påverkar hur sökmotorn rankar webbplatser, vilket gör det viktigare än någonsin att genomföra en SEO-audit av sin webb. Låt oss titta närmare på varför detta är så avgörande och vad uppdateringen innebär för din webbplats!

rubaitul-azad-kfuSP6TgnbQ-unsplash

Vad innebär den senaste Core-uppdateringen?

Googles Core-uppdateringar är utformade för att förbättra sökresultatens kvalitet, men de kan också medföra drastiska förändringar för webbplatsers rankning. Den senaste uppdateringen fokuserade på att förfina sökmotorns signaler och har lett till att många webbplatser helt avindexerats från sökresultaten. Vilket innebär att din webbplats kanske inte längre visas när potentiella kunder söker efter relevanta nyckelord som kan leda till minskad trafik och försämrade affärsmöjligheter.

Fyra förändringar som påverkar din länkstrategi

En viktig del av uppdateringen rör hur Google hanterar länksignaler. Enligt SEO-verktyget Ranktracker finns det fyra huvudsakliga förändringar som företag bör vara medvetna om :

  • Extern länkkvalitet väger tyngre: Google lägger nu större vikt vid kvaliteten på externa länkar snarare än kvantiteten. Det innebär att lågkvalitativa länkar kan ha negativ påverkan.
  • Inre länkstrukturer justeras: Google ser noggrannare på din webbplats interna länkstruktur, vilket gör det viktigt att skapa tydliga och relevanta interna länkar för bättre synlighet.
  • Betalda länkar kan få motsatt effekt: Om du har betalat för länkar eller ingått samarbetsavtal där länkar utbyts, kan detta påverka din ranking negativt om de inte är korrekt märkta som betalda.
  • Länkar från trovärdiga källor är guld värda: Google premierar länkar från webbplatser med hög trovärdighet. Det kan vara dags att se över vilka webbplatser som länkar till din och fokusera på att stärka relationer med auktoritativa källor.
Vad är SEO? Sökmotoroptimering 2021 webbyrå stockholm

Många webbplatser riskerar att avindexeras

En av de mest oroande effekterna av Googles uppdatering är att många webbplatser har avindexerats . Detta innebär att Google inte längre anser att din webbplats är relevant eller tillräckligt värdefull för att visas i sökresultaten. För att motverka detta kan en SEO-analys hjälpa dig att identifiera vad som gått fel och vad du kan förbättra, från att optimera innehållet till att stärka dina länkar och tekniska aspekter som laddningstid och mobilvänlighet.

Så här kan en SEO-audit hjälpa dig

Efter en stor uppdatering som denna är det viktigt att proaktivt se över din webbplats för att säkerställa att du inte förlorar synlighet. En SEO-audit ger dig en fullständig översikt över hur din webbplats presterar i Googles ögon. Den hjälper dig att:

  • Identifiera potentiella problemområden: Genom att granska din länkprofil och innehåll kan du åtgärda svagheter innan de påverkar din synlighet ytterligare.
  • Förbättra din tekniska SEO: Google strävar efter att leverera den bästa användarupplevelsen. Genom att förbättra laddningstider, mobilvänlighet och strukturen på din webbplats kan du säkerställa att din sida är konkurrenskraftig.
  • Anpassa till nya rankningsfaktorer: SEO är inte en engångsaktivitet. Det kräver löpande optimering, särskilt när Google gör förändringar i sina algoritmer.
cytonn-photography-ZJEKICY5EXY-unsplash

Slutsats

Googles senaste Core-uppdatering har medfört stora förändringar i hur webbplatser rankas och kan påverka synligheten för många företag. För att säkerställa att din webbplats förblir synlig och relevant i sökresultaten är det kritiskt att genomföra en SEO-audit och anpassa din strategi till de nya kraven.

Kontakta oss för att genomföra en SEO-audit och få insikter om hur din webbplats kan optimeras för att stå starkare efter Googles senaste uppdatering.

Nyhetsbrev

Följ vad som händer på Wasabi Web

Få uppdateringar kring vad som händer på Wasabi Web och få de senaste nyheterna direkt i inkorgen. På så sätt riskerar du inte att missa något viktigt inom digital marknadsföring, design och säkerhet.

  • Prenumerera

Obligatorisk

Flera nyheter

Utmärkelser & Media

Redo att öka er digitala försäljning?


Ange era kontaktuppgifter så kontaktar vi er så snart vi kan.

Obligatorisk