Sandra Stadelmann (We Wander Woman)

Jag, Sandra Stadelmann, har länge rest själv och älskar att kasta mig ut i det okända! Min passion för äventyr resulterade i projektet @Respodden där jag reste halva jorden runt helt själv och dokumenterade mina upplevelser i podd och vloggform. Projektet har fått mycket god respons och jag får mail dagligen av unga, speciellt tjejer, som skriver att de tack vare projektet och min inställning till livet har bokat sina första ensamresor. Jag ser ett behov bland unga som efterfrågar en förebild som vågar i livet och har koll – vad behöver man för att äga sitt liv och sina resor?! Trots att jag har rest mycket är jag likväl en virrpanna varje gång det bär av och sista-minuten köper ofta produkter till mina egna reskit. We Wander Woman erbjuder en produkt som tillser alla Wander Women med det nödvändiga och ger dem pepp samt upplyser på samma gång! Mitt mål med We Wander Women är att skapa ett community där kunderna via We Wander Womens sociala medier kan peppa varandra inför resor men även hitta/efterfråga nya resekompisar.

We Wander Womens kit kommer att säljas online på engelska, med mål att säljas i fysiska butiker framöver som Apoteket och Åhléns. Vid varje sålt kit doneras x summa till samarbeten med organisationer på andra kontinenter som utbildar om mens. Vi erbjuder även kunden möjligheten att donera ett kit till behövande! Kvinnor över hela världen har på tok för lite kunskap och knappt tillgång till grundläggande hygienprodukter som krävs för att minska riskerna för infektioner vid mens. Ingen kvinna ska behöva kännas sig begränsad pga sin mens.

Produkterna och företagen vi samarbetar med är noga utvalda, de måste uppfylla kraven om att vara organiska & miljösmarta. Jag själv använder hygienprodukter med endast naturliga ämnen och tror på att fler behöver inse vikten av hur, framförallt vad, vi konsumerar. Huden är vårt största organ och påverkas enormt av vad vi smetar på huden.

Vår logga är en Wander Woman snyggt grafisk designad och hon kommer att genomsyra hela företaget. Hon kommer att symbolisera nutidens kvinna som är driven, öppen & delar med sig av sina misslyckanden såväl som framgångar.

Unga tjejer behöver fler förebilder/tjänster/produkter som inspirerar till att vara en doer och följa sin glädje. ‘We Wander Women’ vill bidra till detta.” – Sandra Stadelmann

Ansök till #GeTillbaka 2018

Företagarna och den digitala byrån Wasabi Web vill uppmärksamma Sveriges duktiga unga ledare, förebilder och entreprenörer och har därför skapat det gemensamma stipendiet #GeTillbaka som delas ut varje år.

Stipendiaterna utses av en jury bestående av framstående personer från organisationer och företag. Utdelningen av stipendier värda 25 000 kr styck sker i oktober i samband med Företagarnas gala Årets Företagare i Stockholms Stadshus.

Kriterier

  • Vara en förebild och ambassadör för ungt entreprenörskap och hållbarhet
  • Ha en långsiktig ambition med sitt engagemang
  • Visa på ett gott ledarskap
  • Fylla högst 30 år under nomineringsåret

 

Sista ansökningsdag:
15e juni

Sponsras av:

Ansök idag

Om #GeTillbaka - Stipendier för unga entreprenörer

Företagarna och den digitala byrån Wasabi Web vill uppmärksamma Sveriges duktiga unga ledare, förebilder och entreprenörer och har därför skapat det gemensamma stipendiet #GeTillbaka som delas ut varje år.

Stipendiaterna utses av en jury bestående av framstående personer från organisationer och företag. Utdelningen av stipendier värda totalt 25.000 kr styck sker i oktober i samband med Företagarnas gala Årets Företagare i Stockholms Stadshus.

 

Tidigare stipendiater

  • 2017 – Kimberly Clark, Shellter, Catarina & Mateja, Uppsala Loves Hiphop
  • 2016 – Stefan och Linda FalkBoman, UngDrive
  • 2015 – Felicia Margineanu, Oh Snap!
  • 2014 – Cecilia Andrén Nyström, Futebol dá força

Jury

Günther Mårder
VD - Företagarna
Johanna Blendow
Norrsken Foundation
Anders Wall
Finansman
Erica Kronhöffer
Hållbarhetschef - SJ
Nils Engvall
Grundare - Wasabi Web, Initiativtagare #GeTillbaka
Ishtar Touailat
Innovationschef - Tieto, En av Sveriges mäktigaste kvinnor 2018
Adrian Swartz
Styrelseordförande - YeoS, Young entrepreneurs of Sweden
Maria Mattsson Mähl
Grundare - AlphaCE, Företagsänglarna, Nätverket 17

Nationella #GeTillbaka2017 - Webbserie vol.2

Se filmen där vinnarna av #GeTillbaka2017 korades! Stort grattis till årets GeTillbaka-stipendiater Catarina Zarazua och Mateja Kovacevic, Uppsala Loves Hip Hop samt Kimberly Clark, Shellter! #GeTillbaka delas ut av Företagarna och den digitala byrån Wasabi Web och vill uppmärksamma Sveriges duktiga unga ledare, förebilder och entreprenörer.

Nationella #GeTillbaka2017 - Webbserie vol.1

Följ med på resan när sex unga entreprenörer i finalen ska övertyga juryn att just deras affärsidé ska vinna stipendiet #GeTillbaka2017 Tävlingen och samhällsinitiativet arrangeras av Företagarna och Wasabi Web i syfte att lyfta unga entreprenörer. Nu släpps det första avsnittet i webbserien om #GeTillbaka2017. Häng med från början och dela filmen om du också vill att fler unga ska lyckas! Tävlingen avgörs 13 oktober vid galan Årets Företagare i Sverige i Stockholms stadshus.

Media om #GeTillbaka

Om Företagarna

Företagarna företräder 70 000 företagare och erbjuder sina medlemmar nätverk, kunskap och praktisk hjälp samt driver utvecklingen för ett bättre företagarklimat, så att företagare får rätt förutsättningar för att kunna utveckla sin verksamhet och nå sina mål. I vårt nätverk för unga entreprenörer arrangerar vi resor, utbildningar och träffar.

www.foretagarna.se