Catarina Zarazua och Mateja Kovacevic (Uppsala Loves Hiphop)

Vi är förebilder för speciellt unga tjejer och visar att det går att jobba inom dans och kultur. Vi lyfter fram andra kvinnliga förebilder för att jobba mot ett mer jämställt samhälle samt inspirerar och ökar självförtroendet hos unga.

Vi märkte väldigt tidigt att vi mår bra och har verktyg för att hjälpa människor med dansen som redskap. Detta har utvecklats till att vi har etablerats som entreprenörer och bl a uppmärksammats som vinnare för “Uppsalas kreativaste Uppsalabo 2017”. Vi har tagit initiativ och genomfört integrationsprojektet “Fett med dans”. Projektets syfte är att blanda ensamkommande och asylsökande ungdomar med svenskar ungdomar och dansare för att visa allmänheten hur roligt det är att jobba och dansa ihop. Vi vill visa hur enkelt och givande det är att träffa människor från andra kulturer.

Som entreprenör inom dans och kultur är det otroligt viktigt för oss att man får skälig lön för sitt jobb. Detta är ett ämne vi kontinuerligt diskuterar med olika aktörer och politiker. Vi berikar kulturlivet i Uppsala med våra dans events och workshops. Våra events har lockat besökare från andra städer runt om i Sverige och vi har satt Uppsala på danskartan.” – Catarina Zarazua och Mateja Kovacevic

Ansök till #GeTillbaka 2018

Företagarna och den digitala byrån Wasabi Web vill uppmärksamma Sveriges duktiga unga ledare, förebilder och entreprenörer och har därför skapat det gemensamma stipendiet #GeTillbaka som delas ut varje år.

Stipendiaterna utses av en jury bestående av framstående personer från organisationer och företag. Utdelningen av stipendier värda 25 000 kr styck sker i oktober i samband med Företagarnas gala Årets Företagare i Stockholms Stadshus.

Kriterier

  • Vara en förebild och ambassadör för ungt entreprenörskap och hållbarhet
  • Ha en långsiktig ambition med sitt engagemang
  • Visa på ett gott ledarskap
  • Fylla högst 30 år under nomineringsåret

 

Sista ansökningsdag:
15e juni

Sponsras av:

Ansök idag

Om #GeTillbaka - Stipendier för unga entreprenörer

Företagarna och den digitala byrån Wasabi Web vill uppmärksamma Sveriges duktiga unga ledare, förebilder och entreprenörer och har därför skapat det gemensamma stipendiet #GeTillbaka som delas ut varje år.

Stipendiaterna utses av en jury bestående av framstående personer från organisationer och företag. Utdelningen av stipendier värda totalt 25.000 kr styck sker i oktober i samband med Företagarnas gala Årets Företagare i Stockholms Stadshus.

 

Tidigare stipendiater

  • 2017 – Kimberly Clark, Shellter, Catarina & Mateja, Uppsala Loves Hiphop
  • 2016 – Stefan och Linda FalkBoman, UngDrive
  • 2015 – Felicia Margineanu, Oh Snap!
  • 2014 – Cecilia Andrén Nyström, Futebol dá força

Jury

Günther Mårder
VD - Företagarna
Johanna Blendow
Norrsken Foundation
Anders Wall
Finansman
Erica Kronhöffer
Hållbarhetschef - SJ
Nils Engvall
Grundare - Wasabi Web, Initiativtagare #GeTillbaka
Ishtar Touailat
Innovationschef - Tieto, En av Sveriges mäktigaste kvinnor 2018
Adrian Swartz
Styrelseordförande - YeoS, Young entrepreneurs of Sweden
Maria Mattsson Mähl
Grundare - AlphaCE, Företagsänglarna, Nätverket 17

Nationella #GeTillbaka2017 - Webbserie vol.2

Se filmen där vinnarna av #GeTillbaka2017 korades! Stort grattis till årets GeTillbaka-stipendiater Catarina Zarazua och Mateja Kovacevic, Uppsala Loves Hip Hop samt Kimberly Clark, Shellter! #GeTillbaka delas ut av Företagarna och den digitala byrån Wasabi Web och vill uppmärksamma Sveriges duktiga unga ledare, förebilder och entreprenörer.

Nationella #GeTillbaka2017 - Webbserie vol.1

Följ med på resan när sex unga entreprenörer i finalen ska övertyga juryn att just deras affärsidé ska vinna stipendiet #GeTillbaka2017 Tävlingen och samhällsinitiativet arrangeras av Företagarna och Wasabi Web i syfte att lyfta unga entreprenörer. Nu släpps det första avsnittet i webbserien om #GeTillbaka2017. Häng med från början och dela filmen om du också vill att fler unga ska lyckas! Tävlingen avgörs 13 oktober vid galan Årets Företagare i Sverige i Stockholms stadshus.

Media om #GeTillbaka

Om Företagarna

Företagarna företräder 70 000 företagare och erbjuder sina medlemmar nätverk, kunskap och praktisk hjälp samt driver utvecklingen för ett bättre företagarklimat, så att företagare får rätt förutsättningar för att kunna utveckla sin verksamhet och nå sina mål. I vårt nätverk för unga entreprenörer arrangerar vi resor, utbildningar och träffar.

www.foretagarna.se