Terassen – Längre

Vad gjorde webbyrån?

KUNDENS BEHOV

Under 2011 anlitades webbyrån Wasabi Web för att ta fram en helt ny logotyp med tillhörande grafisk profil, webbplats och mobilwebapp åt Restaurang Terassen i Uppsala. Då Terrassen kontaktade webbyrån i samband med att dom skulle nylansera restaurangen så behövdes även en helt ny logotyp och grafisk profil åt restaurangen, för nya skyltar, jobbkläder, tryckmaterial och visitkort. Behovet för webben var enkelt att identifiera – en snygg, användarvänlig hemsida som var lätt att uppdatera med menyer och texter.

WEBBYRÅNS LÖSNING OCH UTFÖRANDE

Webbyråns mål var att öka varumärkeskännedomen kring Terrassen med hjälp av den nya logotypen och hemsidan. I samband med varje nytt projekt har vi på Webbyrån en tydlig arbetsprocess och rutinlista som vi aldrig frångår.

Steg 1:
Är att skriva ned en tydlig kravspecifikation tillsammans med kunden om just vilka funktioner och attribut som ska finnas på webbplatsen.

Steg 2:
Efter webbyrån har tagit fram en gemensam kravspec tillsammans med kund om webbproduktionen och dess funktioner, så går vi vidare och ritar upp en wireframe av webbplatsen. En wireframe är vad vi på webbyrån kallar för motsvarigheten till en planritning för ett husbygge. Det är här vi ritar upp en grovskiss av projektet och illustrerar ett tydligt upplägg för positioneringen utav alla segment på webbplatsen. En wireframe tas fram utan några som helst grafiska element. Detta är för att inte distrahera kunden med några oväsentliga detaljer. En wireframe handlar enbart om användarnyttan. På Webbyrån ritar vi upp wireframes enligt ett grid (ett rutnät för webbplatsens layout) så det blir lätt för våra programmerare att koda produktionen.

Steg 3:
Efter vi har en godkänd wireframe som i stort sett är en visualisering utav den bestämda kravspecen går webbyrån vidare och sätter färg och form på webbyråns wireframe.

Redo att öka er digitala försäljning?


Ange era kontaktuppgifter
så kontaktar vi er så snart vi kan

Obligatoriskt