Dentalmagazinet – Längre

 

Vad gjorde webbyrån?

KUNDENS BEHOV

Under hösten 2012 anlitades Webbyrån Wasabi Web av Camilla Björkman, chefsredaktör för tidningen Driva Eget och DentalMagazinet för att ta fram en ny online-tdning med anpassning för smartphones, surfplattor och datorer för deras nya satsning på webben.

Tidigt märkte vi på webbyrån att Dentalmagazinets dåvarande webbplats inte var byggd på ett sätt som var optimerad för dess besökare. Då tidningar på webben är det format som besöks flitigast via mobila enheter idag var det förvånande att webbplatsen inte hade byggts med stöd för det. Tidningar som www.aftonbladet.se är ett utmärkt exempel på där de mobila besöken representerar den största andelen av den totala trafiken på webbplatsen.

WEBBYRÅNS LÖSNING OCH UTFÖRANDE

Målet med www.dentalmagazinet.se var att göra en teknisk optimering av webbplatsen som var lika läsvänlig via telefoner som datorer. Ett annat tydligt mål var att utmärka Dentalmagazinet som en tydlig trail-blazer i branschen och som en uppstickare mot konkurrenterna. I andan med att vara en trail-blazer så bestämde vi oss på webbyrån att göra något unikt. Dentalmagazinet.se är nämligen en av dom allra första helt och hållet Responsiva online-tidningarna ute idag. En annan vanlig lösning för just online-tidningar är att det lanseras en “vanlig hemsida” och en mobilapp (www.aftonbladet.se är också ett exempel på denna variant). Medans Dentalmagazinet istället anpassar sig efter besökarnas skärmstorlek utan att komprimera webbplatsens innehåll. Såhär uttryckte sig Camilla om samarbetet med webbyrån i samband med lanseringen utav webbplatsen:

”Jag och mina kollegor är jättenöjda med webbyrån Wasabi Webs arbete. Sajten är snygg och användarvänlig, och det är lätt för redaktionen att uppdatera med nyheter. Ett särskilt stort plus vill jag ge webbyrån för deras otroligt proffsiga och trevliga inställning till oss som kund. Det är sådant som gör en glad och underlättar samarbetet mycket!”

Camilla Björkman – Chefsredaktör, Driva Eget, Dentalmagazinet

Se hemsidan → www.dentalmagazinet.se

Redo att öka er digitala försäljning?


Ange era kontaktuppgifter
så kontaktar vi er så snart vi kan

Obligatoriskt