Philip Wouda – Från praktik på webbyrå till SEO-expert på Media Markt

Philip Wouda studerar till Marknadskoordinator på Medieinstitutet och gjorde sina 10 veckor praktik hos oss på Wasabi Web. 10 veckor fyllda med nya lärdomar, insikter och mycket skratt. 

Du har praktiserat här hos oss på Wasabi Web i 10 veckor. Berätta! Hur har det varit?

Jag tycker att det har varit jättekul att få lära mig nya saker och träffa nya människor. Det har varit mycket nya intryck och mycket som jag har fått lära mig och uppleva, så det har varit en väldigt nyttig praktik. Jag har fått nya insikter som speglat sig i arbetsvärlden, så det har varit jättekul. Också att få känna sig som en del av teamet, att hänga med er, har varit kul. Det har varit inspirerande att uppleva varför det är så viktigt med en god arbetsmiljö.

Det här med nya insikter, vad tänker du där?

Hur man arbetar med kunder, projekt, organisering och speciellt hur man ska tänka med nya projekt. Det har varit väldigt många nya inkommande projekt, och då lära sig hur man ska lösa dem och samtidigt balansera det med tidigare projekt, lanseringar o.s.v., att få inblick i det har varit väldigt givande.

Vad har du fått lära dig?

Jag har fått lära mig jättemycket om vad man gör när man arbetar med SEO på en webb, som inte är tekniskt fokuserat. Vad det vardagliga underhållsarbetet innebär för att ta hand om webben och få den att prestera bättre. Det har varit jättekul! Sedan har jag också fått lära mig mer om e-handel, sitta med det har också varit otroligt roligt. Jag har fått sitta och nöta ner mig i skrivandet, vilket också har varit väldigt nyttigt för mig, eftersom jag inte har gjort det på ett tag.

Du var lite inne på det tidigare, men hur har du upplevt arbetsmiljön?

Jag tycker att det har varit en jättetrevlig arbetsmiljö, jag har verkligen trivts bra! Det är välkomnande och öppet. Jag har aldrig känt mig exkluderad utan alltid bara väl bemött. Det har varit fantastiskt kul att hänga med alla kollegor och fått snacka, lära känna dem bättre och höra hur alla hamnade här på Wasabi Web. Jag tycker att det har varit väldigt kul att få ta del av er vardag här.

Vilket är ditt bästa minne från tiden på Wasabi Web?

Ett av de bästa minnena måste vara när vi hade AW, satt och drack öl och snackade. Det var väldigt mysigt! Det kändes hemtrevligt, så det är ett positivt minne jag tar med mig.


Vad har varit roligast att göra?

Jag tycker att allt med e-handel har varit väldigt kul. Det var helt nytt för mig, jag har inte suttit någonting med det innan, så det var kul att få lära mig något helt nytt.


Vad planerar du att göra efter praktiken och studierna?

Jag har fått jobb på MediaMarkt som SEO-konsult. Så jag kommer sitta med deras hemsida, skriva artiklar och vara en extra resurs där.

Vad har du för tips till andra som är sugna på att praktisera eller testa lyckan för ett jobb på Wasabi Web?

Sök! Var dig själv, och passar du in på Wasabi Web så märks det. Det är en så trevlig och välkomnande miljö att är man villig att lära sig, ställa frågor och vara framåt, då kommer man verkligen känna att man passar in. Klyschigt svar, men så är det!

Har du något mer du vill säga efter den här praktikperioden?

Jag är ungefär lika usel på biljard nu som när jag började, kanske lite bättre.. Jag peakade ungefär fyra veckor in, sen har det bara gått utför. Men det är jättekul att jag har fått vara med! Och tack för den här tiden!

 

Vill du också göra praktik på webbyrån Wasabi Web? Spontanansök på info@wasabiweb.se

Fler nyheter

Utmärkelser & media

Redo att öka er digitala försäljning?


Ange era kontaktuppgifter
så kontaktar vi er så snart vi kan

Obligatoriskt