Är du årets UF-Företagare i Uppsala Län?

#GeTillbaka2017

Huvudsyftet från startåret är detsamma: Att sätta framtiden på kartan och säkra regionens återväxt   – men priset har vuxit till en nationell angelägenhet. Nytt för i år att #GeTillbaka-projektet tagit in Sirius Fotboll, Upsala Nya Tidning och Företagarna Riks som medarrangörer, och prissumman växer till totalt 150.000 kr som ska delas ut under året.

I vår/sommar delas 50.000 kr ut för upprättande av aktiebolag i Uppsala till en gymnasieelev inom Uppsala län som drivit UF-Företag under året. I priset ingår också en finalistplats till den nationella tävlingen ”Stipendium till en ung entreprenör” för ytterligare 100 000 kr, som delas ut av organisationen Företagarna, i Stockholms stadshus den 13 oktober.

#GeTillbaka placerar sig därmed bland landets största stipendier för unga entreprenörer!

Inom kort presenterar vi årets jury och sponsorer.

Om stipendiet #GeTillbaka

Tillsammans med Ung Företagsamhet i Uppsala Län arrangerar för tredje året i följd den digitala byrån Wasabi Web stipendiet och samhällsinitiativet #GeTillbaka.

Uppsala närmar sig storstadsstatus med stormsteg. Samtidigt visar färska undersökningar att stadens ungdom inte tror att framtidens attraktiva jobb finns att hitta inom det lokala näringslivet. En viktig samhällsutmaning som låg till grund för att Wasabi Web, med initiativtagaren Nils Engvall i spetsen, år 2015 instiftade välgörenhetsfonden #GeTillbaka med avsikten att redan i gymnasieålder lyfta fram unga Uppsalaentreprenörer som på sikt kommer forma stadens företagsklimat.

Ansök till stipendiet

Vinn 50.000 kr i aktiekapital, mentorskap och en finalist-plats i Stipendiet för Unga Företagare för ytterligare 100.000 kr som delas ut på Företagargalan i Stockholms Stadshus 13 oktober.

SÅ HÄR ANSÖKER DU (sista ansökningsdag 21 april)
  • Spela in en video på 20 sekunder där du förklarar varför du ska vinna utifrån prisets kriterier. Fokusera på varför du ska få chansen att starta aktiebolag utifrån hur du ska få din business att gå ihop ekonomiskt.
  • Skriv in en text på max 1000 tecken (ca 200 ord) varför du ska få chansen att starta ett AB och få hjälp av våra mentorer utifrån prisets kriterier.
  • Bifoga bild och video som ni vill att juryn ser tillsammans med din ansökan (max 25 MB). Skicka videon till info@getillbaka.se. Är filen för stor, skicka den via  www.sprend.com eller www.wetransfer.com till info@getillbaka.se med era uppgifter – eller gör en komprimerad mapp med winzip och bifoga en fil.
  • Är du lärare och vill nominera en elev?  Nominera personen efter prisets kriterier och fyll i personens kontaktuppgifter.

Ansök till stipendiet

Media om #GeTillbaka

Bli kontaktad